Componenții lotului de arte marțiale din cadrul Clubului Sportiv Municipal Sfântu Gheorghe, antrenați de Oltean Petru, s-au întors acasă cu tolba plină de medalii, de la cele două competiții  importante din lumea artelor marţiale ce s-au desfăsurat la București, la final de săptămână: Cupa Mondială pentru cadeţi ( U15) și Campionatul Balcanic de Ju-Jitsu, la categoria de seniori Open Balcanic.

La starul competițiilor la care au participat peste 600 de sportivi din 17 țări puternice și bine dezvoltate în sporturile de contact – Rusia,  Grecia, Germania, Austria,Turcia, Israel, Cipru, Belarus, Olanda, etc.- s-au aflat și sportivi covăsneni legitimați la CSM Sfântu Gheorghe și CS SAMURAI OPS Sf.Gheorghe, care au reprezentat cu cinste județul Covasna.

Sportivii de la CSM Sf. Gheorghe, pregătiţi de antrenor Oltean Petru,  componenţi ai lotului Național al României,  au reușit să obțină rezultate deosebite. Astfel, la Cupa Mondială pentru cadeţi ( U15)  au obținut 2 medalii de aur și una de bronz prin sportivii Găban Anita- locul I la cat. -57 kg; Fejer Richard- locul I la cat. -60kg și Lascu vlad- locul III la cat. -41 kg, în timp ce la Campionatul Balcanic au obținut o medalie de aur și una de bronz, dar și poziția a patra în clasament prin sportivii: Păncescu Alin-locul I la cat + 94 kg juniori U21; Codreanu Vlad-locul III la cat. – 62 kg juniori U21 și Vaida Robert- locul IV la  cat. -77kg juniori U21. La Open Balcanic seniori, rezultatele sportivilor covăsneni au fost următoarele: Bejenaru Vasilică- Locul II la cat -85 Kg; Păncescu Alin- locul V la cat + 94 kg.

Vorbindu-ne despre participarea la cele două importante  competiții, antrenorul CSM, Oltean Petru a declarat: „Aceste rezultate zdrobitoare obţinute de sportivii Clubului Sportiv Municipal Sfântu Gheorghe la Cupa Mondială de U 15 şi la Campionatele Balcanice de Ju – Jitsu se datorează unei bune organizări și strategii de pregătire în sportul de performanță. Sunt foarte mulțumit de sportivii mei care  au luptat exemplar, reușind să elimine  din concurs sportivi de valoare mondială, proveniți din țări puternice precum Rusia, Germania, Grecia, Israel, Ucraina.  Să participi cu 7 sportivi, din care 6 să urce pe podiumul de premiere la o competiție mondială,  este o performanță  greu de egalat. În urma acestei competiţii, sportivul Bejenaru Vasile s-a calificat  la Campionatul Mondial de seniori ce va avea loc la Paris, în luna noiembrie. Prin obținerea acestor rezultate remarcabile am demonstrat încă o dată faptul că CSM Sf. Gheorghe este un club al campionilor”.

Și pe acestă cale, antrenorul Petru Oltean adresează mulțumiri conducerii CSM precum și Consiliului Local Sfântu Gheorghe, pentru sprijinul financiar acordat în vederea participării la acest eveniment.

 **

Cupa Mondială pentru cadeţi ( U15) și Campionatul Balcanic de Ju-Jitsu la categoria de seniori Open Balcanic (deschis pentru toate țările nu numai celor afiliate Federaţiei Balcanice de Ju – Jitsu), au fost  organizate de Federația Internațională  de Ju-Jitsu, în colaborare cu Federaţia Română de Arte Marţiale (FRAM) , Departamentul de Ju-Jitsu, la sala nouă a Complexului Sportiv Dinamo din Bucureşti.

M.D.C.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail