Organizaţia Caritas Alba Iulia va organiza o serie de activităţi pentru a marca Ziua internaţională a persoanelor vârstnice. Echipa Caritas din judeţul Covasna a început pregătirile în acest sens. Manifestările organizate cu această ocazie vor avea loc în data de 1 octombrie, la Ojdula.

În fiecare an, la data de 1 octombrie este marcată Ziua internaţională a persoanelor vârstnice, în urma unei Rezoluţii a Naţiunilor Unite, din decembrie 1990. Această sărbătoare va fi marcată şi anul acesta de Organizaţia Caritas Alba Iulia, filiala Covasna, printr-o serie de spectacole şi manifestări ce vor avea loc în Ojdula. Potrivit informaţiilor oferite de reprezentanta Caritas Alba Iulia, Hubbes Kinga – manager zonă judeţul Covasna, peste 300 de persoane, din zece comune, sunt aşteptate să participe la eveniment.

„În preajma Zilei internaționale a persoanelor vârstnice, atenția noastră se îndreaptă în special asupra beneficiarilor noștri vârstnici. Echipa Caritas Alba Iulia din judeţul Covasna organizează la data de 1 octombrie Ziua persoanelor vârstnice. În acest an, la invitaţia comunităţii, vom organiza acest eveniment la Ojdula. La festivitate sunt aşteptaţi peste 350 de vârstnici din zece comune din jurul oraşului Târgu Secuiesc. Vor avea loc diferite spectacole prezentate de cluburi de pensionari (din Târgu Secuiesc, Poian), respectiv susţinute de copii din Ojdula. Evenimentul va începe la ora 11.00 cu o sfântă liturghie  şi va continua la Casa de Cultură a comunei Ojdula”, a explicat reprezentanta Caritas Alba Iulia, Hubbes Kinga – manager zonă judeţul Covasna.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail