Bicicliştii care doresc să participe la campania „Pedalează pentru un scop bun” lansată de Fundaţia Comunitară Covasna (HKA), mai au la dispoziţie aproximativ o săptămână să se înscrie. Termenul limită pentru depunerea aplicaţiilor este 4 septembrie (a.c.). Cu fondurile strânse în urma acțiunii vor fi achiziționate suporturi pentru biciclete, ce vor fi amplasate în școli și licee din Sfântu Gheorghe.

Potrivit reprezentanţilor Fundaţiei Comunitare Covasna (HKA), anul acesta, bicicliştii vor pedala pentru un oraş mai liniştit. Astfel, prin acţiunea ciclistă programată la finele lunii septembrie se urmăreşte stimularea utilizării bicicletelor, ameliorându-se, astfel, efectele negative ale circulației automobilelor. Cu fondurile strânse în urma campaniei, vor fi achiziționate suporturi pentru biciclete, ce vor fi amplasate în școli și licee din Sfântu Gheorghe. După fiecare patru suporturi achiziţionate, Fundația Comunitară Covasna va contribui cu o bicicletă, adică după fiecare 4.000 lei strânși, HKA va adăuga 1.500 lei din fondul propriu. În cazul în care se va strânge suma maximă planificată (20.000 lei), Fundația va cumpăra cinci biciclete performante, care vor fi utilizate în scop de închiriere în beneficiul locuitorilor orașului.

Cei care doresc să se implice în această campanie se pot înscrie încă,  pe portalul special creat de organizatori: http://tekerj.hka.ro, dar și la sediul Fundației Comunitare Covasna.

Organizatorii se aşteaptă la aproximativ 200 de biciclişti. „Ne aşteptăm să fie minim 50 de înscrişi la acţiune până la sfârşitul săptămânii, şi să încheiem sesiunea cu 200  de participanţi (termenul limită este 4 septembrie) şi, de asemenea, sperăm să se prezinte şi grupuri la acţiune – ne aşteptăm la cel puţin 10 grupuri din partea organizaţiilor civile, firme, şcoli, licee, grupe sportive, etc ”, ne-a spus, ieri, directorul Fundaţiei Comunitare Covasna, doamna Bereczki Kinga.   Aceasta a precizat că traseul propus va avea o lungime de 10 km, fiind puţin diferit comparativ cu anii anteriori. Fiecare tură făcută de participanţi cu bicicleta va fi autentificată la punctele de control şi recompensată cu bani de către susţinători. „Traseul de parcurs este de 10 km,  şi s-a modificat un pic faţă de anii trecuţi, deoarece am inclus noi puncte de control, definite de unităţile economice ale partenerilor noi în programul de card comunitar (Pro Vitam, magazinele Bani Market). Harta poate fi găsită pe pagina  web a acţiunii: www.tekerj.hka.ro”. În ultima fază a campaniei, vom mobiliza susţinătorii care vor acorda sprijin financiar celor înscrişi, pentru realizarea obiectivelor propuse. Ei pot alege să susţină un biciclist sau o grupă de bicilişti, ajutorul constând în suma concretă pe care o vor oferi sau în numărul de trasee pe care le vor susţine, a spus directorul HKA.

„Îi aşteptăm pe toţi cei care doresc să susţină o cauză bună pentru comunitate sau pe toţi cei care consideră că este important ca mediul în care trăiesc să fie mai liniştit, mai sănătos şi mai viabil, să apară din ce în ce mai mulţi biciclişti în oraş, şi numărul de maşini să se reducă. Pentru asta vom pedala! Oferim tuturor participanţilor satisfacţia de a realiza o faptă bună pentru comunitate şi de a avea parte de o experienţă bună sportivă!”, a declarat  doamna Bereczki Kinga.

Aflată la a patra ediţie, campania „Pedalează pentru un scop bun”- a fost lansată de Fundaţia Comunitară Covasna în scopul atragerii de resurse locale pentru implementarea proiectelor şi inițiativelor comunitare.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail