Mănăstirea  de la Valea Mare a primit ieri, în zi de mare sărbătoare  a Sânzienelor și-a nașterii Sfântului  Ioan Botezătorul, mii de credincioși care au venit, ca în fiecare an, să  asiste la slujba ce are loc în acest minunat lăcaș de cult.

Norii  negri  au coborât  ieri dimineață  peste  frumosul  platoul al Lădăuților,  iar ploaia a curs  din cer, neîncetat,   obligându-i  pe credincioșii  care un au încăput în biserică să se adăpostească  care pe unde a putut- în mașini sau  sub steașina  clădirii mănăstirii. Însă, niciunul nu a plecat acasă până când sulujba oficiată de IPS Ioan Sălăjean, Episcopul Covasnei şi Harghitei, nu  luat sfârșit.

„Așa trăire sufletească cum a fost astăzi aici, la această mănăstirea, mai rar se poate întâlni, Duhul Sfânt a coborât și a fost alături de noi.  A fost o slujbă care ne-a încălzit sufletele și ni le-a umplut de liniște de bucurie” ne-a mărturisit doamna  Silvia, sosită de la  București. Domnul Ioan, care o însoțea, ne-a spus la rândul său: „De ani de zile venim cu mare drag la  Mănăstirea  „Sfântul  Ioan Botezătorul” de la Valea Mare. Venim pentru că-l iubim pe IPS Ioan care, aici,  are o zonă cu deșert  în  care  a început să  facă oaze de credință ortodoxă”.

Și, ca în fiecare an de 15 ani încoace, credincioșii prezenți   la Hramul Mănăstirii  „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” au fost invitați, de către gazde, să  mânânce din bucatele pregătite special pentru acest important eveniment din viața comunei Valea Mare.

Cuvinte de mulțumire merită adresate polițiștilor și jandarmilor prezenți, care au sărit în ajutorul mai multor conducători auto ce  au avut nevoie de ajutor pentru a putea ieși cu mașinile împotmolite în  locurile în care le-au avut parcate.

 Maria Graur

  

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail