Finala  Campionatului  Național  Individual masculin și feminin de lupte de la Târgu Mureș din perioada 30 mai – 01 iunie a.c. a adus echipei de lupte a Clubului Sportiv Municipal (CSM) Sfântu Gheorghe atât bucurii cât şi dezamăgiri.

Dezamăgirea directorului CSM Sfântu Gheorghe, George Carcadia, dar şi a antrenorului de lupte, Matefi Arpad, vine de la nedreptatea trăită în special de sportiva Mădălina Linguraru, ocupanta locului III la categoria de 48 de kg. În conferinţa de presă ce a avut loc ieri, conducerea CSM Sfântu Gheorghe a făcut publică întâmplarea ce a pus-o pe sportiva CSM în umbră, făcând-o astfel, să rateze calificarea în finale.

Ne-au furat încă un titlu naţional al României. Avem filmat tot meciul, ca să nu existe discuţii şi vom face un memoriu către Federaţia de Lupte, pentru că este păcat de această sportivă care a şi plecat acum, împreună cu Petrea,  la lot. La Campionatele Universitare, care vor avea loc în 6 iulie, la Pecs în Ungaria, Mădălina Linguraru va reprezenta România din partea CSM”, a declarat George Carcadia, directorul CSM  Sfântu Gheorghe.

Potrivit declarației antrenorului Matefi Arpad, principalul pion în această neînţelegere pare a fi CS Steaua, care adună tot ce se poate fără să crească deloc, începând să îngroape echipele din provincie, fără să ţină cont de faptul că mai sunt doar trei, patru echipe care  într-adevăr ţin steagul sus şi sunt alături de ei, ca să se poată facă o selecţie adevărată în domeniul luptelor”. Faptul că în comisia Federaţeii de Lupte se află tot susţinători ai CS Steaua, îi întăresc convingerile antrenorului de lupte.

În urma acestei experienţe, conducerea CSM Sfântu Gheorghe este hotărâtă să facă un memoriu către Federaţia de Lupte, chiar dacă rezultatele nu se mai pot schimba. Scopul vizat este acela de a atrage atenţia, de a nu pleca capul la tăiere,  şi de a arăta că sunt vigilenţi şi că nu acceptă astfel de nedreptăţi la adresa  sportivilor.

Lăsând la o parte neplăcutul eveniment, atât antrenorul cât şi directorul CSM se declară foarte mulţumiţi de rezultatele obţinute de sportivii CSM la Campionatul Naţional de Lupte din perioada 30.05 – 01.06 a.c.

Matefi Arpad: „Toată echipa s-a autodepăşit, toţi s-au aflat în primii 7”

Petrea Anca a câştigat medalia de aur după ce a învins-o pe sportiva Obreja Mihaela cu scorul de 14-4, obţinând titlul de campioană naţională la categoria 58 kg. Sportiva  a slăbit 11 kilograme, în trei săptămâni, pentru a putea participa la această categorie. Incze Krista, sportiva CSM dar şi a CSS, a fost învinsă cu greutate de către sportiva CSM Târgovişte, Filip Georgiana,  cu scorul de 6-3, ocupând astfel cea de-a doua treaptă a podiumului în calitate de vicecampioană naţională la categoria 60 de kg, iar Linguraru Mădălina a urcat pe cea de-a treia treaptă a podiumului la categoria 48 kg. Sportivii  Pall Tibor, Bucşa Robert şi Lucaci  Lucian au câştigat medalii de bronz  la categoriile 57 kg, 65 kg, respectiv 70 kg. „Sunt cele mai bune rezultate ale CSM, din ultimii 10 ani de zile. De asemenea, nu trebuie uitaţi nici ceilalţi băieţi care au muncit şi au ocupat locul V, pentru că ştiţi cum e în lupte: locul V poate să fie locul III”, a completat George Carcadia. Aşadar, pe lângă medaliile de aur, argint şi bronz, Uveges Csaba (61 kg), Uveges Bella (57 kg) şi Sebestin Csaba (65 kg), au ocupat locurile V, iar Hatos Szabolcs (74 kg) locul VII, la Campionatul Naţional de Lupte. Tot în cadrul aceleiaşi competiţii, CSM  a ocupat locul al III-a la clasmentul pe cluburi, „lucru ce înseamnă extraordinar de mult”, a completat directorul CSM Sfântu Gheorghe, George Carcadia.

Maricela Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail