Centrul de Cultură Arcuş organizează duminică, 27 aprilie  2014, ora 18,00, concertul cameral  susţinut de violoncelistul Anton Niculescu și pianista Galina Tîrnovschi.

Potrivit reprezentanţilor Centrului de Cultură Arcuş, în program sunt cuprinse lucrări ale marilor ale compozitorilor: P.I. Ceaikovski, N. Rimski-Korsakov, D.Sostakovici, V. Vlasov, A. Glazunov, A. Scriabin, K. Davidov.

ANTON NICULESCU s-a născut la Bucureşti într-o familie de muzicieni. Cu tatăl său, prim violoncelist al Orchestrei Radio din Bucureşti, a început studiul violoncelului; cu mama sa, pianistă, a avut prima sa apariţie în public într-un recital la vârsta de 12 ani, la Sala Mică a Palatului din Bucureşti, iar doi ani mai târziu a apărut ca solist în compania Orchestrei simfonice a Filarmonicii “Moldova” din Iaşi, cu concertul de E. Lalo.

După absolvirea cu nota 10 a Conservatorului de muzică din Bucureşti la clasa profesorului George Iarosevici, se perfecţionează cu  Radu Aldulescu, Antonio Janigro şi Daniil Safran.

Palmaresul său competiţional numără importatnte premii obţinute la concursurile de specialitate,  ex. Concursul Internaţional de la Trapani (Italia).

Începe o intensă activitate concertistică şi în paralel ocupă posturi de mare prestigiu ca cele de prim-violoncelist al Teatrului “Scala” din Milano şi  la “Teatro Comunale” din Florenţa .

Datorită talentului său de excepţie, sensibilităţii, muzicalităţii, tehnicii brillante şi seriozităţii sale, numele lui Anton Niculescu se impune din ce în ce mai mult în viaţa muzicală, astfel că este din ce în ce mai des pe scene de mare renume din Europa, Asia, America de Sud, America de Nord şi Africa, susţinând turnee de concerte şi recitaluri în Franţa, Danemarca, Elveţia, Germania, Austria, România, Italia, Spania, Ungaria, Grecia, Croaţia, Belgia, Turcia, Portugalia, Madeira, Brazilia, Mexic, Japonia, Coreea, China, Hong-Kong, Arabia Saudită, Africa de Sud, Venezuela, Ecuador, Peru, Statele Unite, Kazachstan, Uzbekistan, Republica Moldova, Polonia …Timp de 10 ani a fost directorul artistic al Festivalului Internaţional “Meersburger Winter” din Germania.

Face parte din renumite formaţii camerale: “Zürcher Streichtrio” (Trio de coarde din Zürich), “Ansamblul Oistrach” (quartet, quintet, sextet) şi “Trio di Vienna”; are ca  parteneri pianişti ca Bruno Canino, Pavel Gililov, Nicolae Licaret, etc….

An de an este invitat în juriile diferitelor concursuri internaţionale din întreaga lume ca de exemplu Concursul Internaţional “ Johannes Brahms” din Austria, Concursul Internaţional “Shabit Inspiration” din Kazachstan, YBP Music Competition din Japonia, în Italia, etc.

Susţine cursuri de măiestrie în Italia, Coreea, China, Brazilia, Austria, Germania, Japonia, U.S.A. , România.

Din 1997 este Membru de Onoare al Academiei Filarmonice din Bolonia (Italia), academie fondată în anul 1666 care l-a avut ca membru  chiar şi pe W. A. Mozart.

A realizat înregistrări radio, TV şi CD-uri .

Este solist-concertist la Filarmonica din Braşov. Repertoriul său cuprinde toată bibliografia violoncelistică, interpretând adesea prime audiţii ale unor concerte importante pentru violoncel (concertele de F.Gulda, D. Sostakovici – Concertul nr.1; D. Kabalevski, S. Prokofiev – Simfonia concertantă,   A. Haciaturian, Schubert – Cassado s.a.).

Instrumentul său este un “Pietro Guarnierius” ce datează din anul 1709.

GALINA TÎRNOVSCHI – PIAN

S-a născut la Chişinău (Republica Moldova) şi a absolvit Conservatorul de Stat “Gavriil Muzicescu” din oraşul natal în 1985, specialitatea –  dirijat cor academic şi pian.

Între anii 1986 – 2003 a fost  profesor de pian şi discipline corale la Liceul de Muzică “Ciprian Porumbescu” şi corepetitor la Teatrul de Operă şi Balet din Chişinău. În această perioadă a avut o activitate pedagogică şi artistico-interpretativă remarcabilă, elevii ei obţinând diplome şi premii la diferite Concursuri Naţionale şi Internaţionale. Din 2003 s-a stabilit în România la Braşov. În prezent este profesor de pian la Liceul de Muzică „Tudor Ciortea” şi de asemenea profesor de pian şi corepetitor la Şcoala Populară de Arte din Braşov.

Arta sa pianistică se caracterizează prin precizie şi rafinament expresiv, fiecare apariţie pe podiumul de concert oferind intense satisfacţii artistice.

Centrul de Cultură Arcuş pune la dispoziţia publicului un autobuz cu plecare din faţa Teatrului la ora 17.30.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail