Cărţi în valoare de 2.000 de lei vor ajunge la Întorsura Buzăului. Biblioteca Şcolii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu” din oraş a obţinut locul II la concursul naţional „Biblioteca Anului 2014”. Concursul a fost organizat de Casa Corpului Didactic „Spiru Haret” din Iaşi. Festivitatea de premiere va avea loc în 23 aprilie a.c. în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” din Iaşi.

Biblioteca Şcolii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu” este unicul reprezentant al judeţului Covasna care a obţinut un premiu atât de important la această ediţie de concurs.

Elena Bratosin, bibliotecara Centrului de Documentare şi Informare al şcolii „Mihail Sadoveanu” a precizat că toţi elevii şi profesorii care au participat la realizarea filmuleţului câştigător vor merge în 23 aprilie la Iaşi pentru a fi prezenţi la festivitatea de premiere.

Mai mult decât atât, aceasta a adăugat: „Ce este foarte clar este că voturile ne-au ajutat să ajungem în primii 5. Pentru acest lucru le mulţumim tuturor celor care ne-au votat: părinţi, elevi, absolvenţi, colegi, elevi de la celelalte licee, prietenilor noştri, şi chiar întregii comunităţi întorsurene.”

Cărţi în valoare de 2.000 de lei vor îmbogăţi fondul documentar al Bibliotecii de la Şcoala Generală „Mihail Sadoveanu”. Potrivit regulamentului de participare la concurs „la fiecare categorie (gimnaziu şi liceu) vor exista trei premii în valoare de 4.000 lei pentru locul I, 2.000 lei pentru locul al II- lea şi 1.000 lei pentru locul al III – lea. Premiile vor fi acordate în cărţi care vor îmbogăţi fondul documentar al structurii infodocumentare din şcoala de provenienţă. În limita fondurilor disponibile, membrii echipelor finaliste vor primi vouchere pentru achiziţionarea de cărţi pentru biblioteca personală.”

Bibliotecile Anului 2014

Clasamentul realizat şi publicat de Casa Corpului Didactic „Spiru Haret” din Iaşi este următorul: la Secţiunea Gimnaziu – Premiul I – Şcoala Gimnazială Nr. 11 „St. O. Iosif” din Braşov, Premiul al II-lea – Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Întorsura Buzăului, Covasna, Premiul al III-lea – Şcoala Gimnazială „George Enescu” din Moineşti, Bacău; la Secţiunea Liceu – Premiul I – Colegiul Naţional „Elena Ghiba – Birta” din Arad, Premiul al II-lea – Colegiul Național „Liviu Rebreanu” din Bistrița, Premiul al III-lea – Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iaşi.

Regulament de participare şi desfăşurarea concursului

Concursul „Biblioteca anului 2014” se desfăşoară în perioada 1 decembrie 2013 – 23 aprilie a.c., potrivit regulamentului afişat pe site-ul oficial al Casei Corpului Didactic „Spiru Haret” din Iaşi. Etapa judeţeană a acestei competiţii a avut loc în perioada  1 decembrie 2013 – 19 martie a.c.. Următoarea etapă şi ultima, respectiv etapa naţională, a început în 20 martie şi se va încheia în 23 aprilie a.c., conform aceleiaşi surse.

Potrivit regulamentului oficial de participare, fiecare echipă de la şcolile participante a avut de făcut un videoclip de maxim 3 minute. Organizatorii au precizat că „acest concurs video reprezintă o oportunitate pentru ca adolescenţii să declare de ce sunt structurile infodocumentare (biblioteci/CDI- uri) necesare acum mai mult decât oricând. Câştigătorii vor primi premii în valoare totală de 14.000 lei, acordate celor mai bune filme din concurs.”, conform site-ului oficial, http://www.ccdis.ro. O echipă a putut fi formată din maxim 7 copii cu vârste cuprinse între 10 şi 19 ani.

Tot regulamentul concursului menţionează faptul că filmuleţele acceptate pentru etapa naţională au putut fi votate pe pagina de Facebook „Casa Corpului Didactic „Spiru Haret” Iaşi” până în 13 aprilie a.c. După această dată un juriu a selectat câte trei câştigători pentru fiecare categorie (gimnaziu şi liceu). „Decizia juriului este finală.”, se menţionează pe site-ul oficial.

La etapa naţională a acestui concurs, Biblioteca Şcolii Gimnaziale din Întorsura Buzăului a fost în competiţie cu încă 18 biblioteci din toată România.

Iulia Taraş

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail