Vineri 7 martie 2014, în Sala de Sport a Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, a avut loc restanţa din Etapa a VI -a din cadrul Campionatului Judeţean de Baschet Amator.

Începând cu ora 19.15, s-a disputat meciul dintre echipele Drink Team (locul 5) şi echipa Muzeului Naţional al Carpaţilor Răsăriteni (MNCR), aflată pe poziţia a şasea în clasament. Partida a fost arbitrată în teren de Bernád Levente şi Kolozsi Hunor, masa oficială fiind asigurată de Sinka Attila şi  Taranek Janos.

Componenţa echipelor a fost următoarea: MNCR: Chiricescu Andrei, Chiricescu Andrea, Zsiga, Moldovan, Socaciu, Neagoe şi Buzea; Drink Team: Farkas, Sipos, Benkő, Bărburiceanu, Bartha, Fodor, Olah şi Bujdosó.

În primul sfert, deşi au fost multe situaţii bune de a marca, jucătorii ambelor echipe au înscris puţine puncte şi la finalul celor 8 minute de joc, echipa Drink Team conducea pe tabelă cu scorul de 8-7. În al doilea sfert, echipa Drink Team a preluat iniţiativa în joc şi pe fondul ratărilor jucătorilor echipei MNCR, diferenţa de scor s-a mărit, astfel, scorul la pauza mare era de 22-16, pentru echipa Drink Team.

Sfertul al treilea s-a jucat cu maximă concentrare în faza defensivă, practic ambele echipe au încercat să surpindă adversarul pe faza de atac. Jocul nu a dat roade, practic în acest sfert au fost înscrise numai 10 puncte, astfel încât scorul la finalul sfertului era de 26-22, pentru echipa Drink Team.

În ultimul sfert al meciului, echipa Drink Team a jucat să-şi conserve avantajul pe tabela de marcaj, în timp ce echipa MNCR a forţat egalarea. Din dorinţa de a marca puncte în vederea obţinerii victoriei, echipa MNCR a ratat foarte mult, situaţie speculată de jucătorii echipei Drink Team, care s-au mobilizat mai mult şi au reuşit să înscrie în acest sfert 14 puncte. Jocul slab din atac, precum şi ratările în situaţii foarte clare de a marca din acest sfert au dus la inscrierea de către echipa MNCR a numai 4 puncte.

La fluierul final al arbitrilor, rezultatul pe tabela de marcaj indica scorul de 40-26 în favoarea echipei Drink Team, victorie care îi asigură acestei echipe poziţia a 5 – a în clasamentul camionatului şi calificarea în Play Off.

Chiar dacă echipa MNCR a pierdut acest meci, punctele acumulate în partidele anterioare au fost suficiente pentru ocuparea ultimului loc din cadrul Play Off-ului campionatului, terminând pe poziţia a 6 –a la finalul celor XIII etape, cu 19 puncte (7 victorii şi 5 înfrângeri).

În clasamentul coşgeterilor, jucătorul echipei MNCR, Chiricescu Andrei, ocupă Locul I cu 188 de puncte marcate în acest campionat, pe aceeaşi poziţie şi la egalitate de puncte cu jucătorul Bardocz Robert, din echipa Bad Boys.

Echipa MNCR, se califică pentru a doua oară consecutiv în Play Off-ul Campionatului Judeţean de Baschet Amator Covasna, unde se va întâlni în fazele superioare ale competiţiei cu puternicele echipe Da Bomb, Bad Boys, SG Stars, Sepsi ISE şi Drink Team.

Felicitări jucătorilor MNCR pentru calificarea obţinută şi mult succes în faza următoare!

Mulţumiri organizatorilor pentru excelenta desfăşurare a campionatului de baschet adresat amatorilor şi iubitorilor de sport şi fair play.

Mai multe detalii despre acest campionat puteţi vedea pe www.sepsikosar.ro

 

Coordonatori echipă MNCR

Andrea Chiricescu

Dan Buzea

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail