Senatorul UDMR Covasna, Klarik Laszlo, consideră că demisia lui Crin Antonescu din funcţia de preşedinte al Senatului a fost un gest înţelept”, având în vedere că acesta a pierdut susţinerea majorităţii parlamentare şi ar fi putut fi oricând schimbat.

„A fost un gest înţelept (…) E mai onorabil să se retragă, decât să fie schimbat. Cred că e şi puţin capital electoral în acest gest, putând fi interpretat ca un act de onoare”, a declarat ieri  Klarik Laszlo pentru AGERPRES. El a spus că luni va fi ales noul preşedinte al Senatului, iar până atunci se vor formula şi nominalizările.

„Suntem convinşi că UDMR ar putea da un preşedinte bun la Senat, dar trebuie să fim realişti (…) Oricum, persoana care va prelua această funcţia foarte importantă, pentru că e vorba de al doilea om din stat, trebuie să fie o persoană echilibrată şi cu o susţinere majoritară puternică”, a afirmat senatorul covăsnean.

Deputatul UDMR Covasna, Marton Arpad, este de părere că demisia lui Crin Antonescu a fost „un impuls de moment”, care a luat prin surprindere şi PSD.  „Eu cred că Antonescu a fost evident jenat de discuţia avută cu premierul şi că a demisionat într-un impuls de moment (…) Nu era neapărat să demisioneze chiar dacă a intrat în Opoziţie”, a spus deputatul Marton Arpad. Oana

Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail