Duminică seara, în jurul orelor 20:27, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Mihai Viteazul” al judeţului Covasna a fost informat despre producerea unui incendiu la acoperişul unei case de locuit din localitatea Cernat.

Pompierii militari din cadrul Secţiei de Târgu Secuiesc au localizat focarul şi au izolat incendiul, pentru a împiedica extinderea flăcărilor la întreg acoperişul. În urma incendiului, a cărui cauză probabilă o reprezintă jarul sau scânteile provenite din coşul de fum deteriorat, a ars acoperişul podului din lemn pe o suprafaţă de circa 9  mp.

          Ieri, la ora 05:00, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sfântu Gheorghe a fost solicitat să intervină la un incendiu pe strada Ghioceilor din municipiul Sf. Gheorghe, ce se manifesta la acoperişul unei case de locuit.La sosirea forţelor de intervenţie la faţa locului s-a constatat că ardea funinginea depusă pe interiorul coşului de evacuare a fumului.

          Din fericire, în urma intervenţiei nu s-au înregistrat pagube materiale, dar pentru a preîntâmpina evenimente similare, care pot uşor degenera şi se pot transforma în adevărate tragedii, reamintim cetăţenilor să verifice coşurile şi canalele de evacuare a fumului, să le cureţe periodic şi să elimine eventualele fisuri sau alte defecţiuni. Totodată, trebuie acordată atenţie izolaţiei acestor elemente de evacuare a fumului, care trebuie realizată corespunzător faţă de materialele combustibile din construcţia pereţilor, planşeelor şi acoperişurilor.

         

                                

ISU Covasna

                                                          

Plt. Tolvaj Marian-Marius

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail