Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Belin l-au identificat pe numitul P. I. de 46 ani care transporta cantitatea de 3,68 mc cherestea, cu o autoutilitară, fără a avea aviz de însoţire prevăzut de normele în vigoare privind circulaţia materialelor lemnoase. Ca urmare, bărbatul s-a ales cu o amnedă în valoare de  5000  lei, iar cheresteaua pe care o transporta  a fost confiscată.

**

Aflați în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Ghelinţa i-au identificat pe numiţii E. J. de 42 ani şi E. S. de 15 ani, care transportau cu o căruţă cantitatea de 0,23 mc de lemn de lucru, 0,10 mst lemn de foc, precum şi un  brad de  Crăciun pentru care nu au putut prezenta documente de provenienţă. Din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit că lemnul transportat provine dintr-o pădure de pe raza comunei Ghelinţa, fiind tăiat ilegal şi sustras de către cei doi.

Şi numiţii B. M. de 35 ani şi B. E. de 25 ani au fost surprinşi de către poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Belin în timp ce  transportau  un metru cub lemne de foc, cu un cărucior. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că cei doi nu posedă documente de provenienţă pentru lemnul trasportat care provenea din  scoaterea  din rădăcini a unui număr de cinci arbori nemarcaţi de esenţă carpen, dintr-o pădure a comunei Belin administrată de Ocolul Silvic Tălişoara.

În ambele cauze poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt de arbori nemarcaţi.

IPJ Covasna

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail