S-au răsturnat din cauza vitezei

În curs zilei de marţi,  poliţiştii din cadrul Poliţiei Staţiunii Covasna au fost sesizaţi printr-un apel telefonic prin Sistemul Naţional Unic al Apelurilor de Urgenţă 112, cu privire la  faptul că  pe  Drumul Naţional 13 E s-a produs un eveniment rutier. În urma cercetărilor şi verificărilor efectuate de poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului, s-a stabilit că numitul Ş. V. A. din comuna Zagon, în timp ce conducea un autoturism din direcţia municipiului Sfântu Gheorghe către Covasna, la ieşirea din localitatea Brateş, pe fondul vitezei neadaptate la condiţiile de drum a pierdut controlul autovehiculului, a părăsit partea carosabilă şi s-a  răsturnat pe partea opusă a sensului de deplasare. În urma evenimentului  a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto, dar şi a celor doi pasageri aflaţi în autoturism care au fost transportaţi la Spitalul Orăşenesc Covasna, însă nu au rămas internaţi. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Minorul neatent a fost accidentat

În după-amiaza aceleiaşi zile,  pe raza municipiului Sfântu Gheorghe s-a produs un accident rutier. În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii deplasaţi la faţa locului s-a stabilit că numita G. M. din Sfântu Gheorghe, în timp ce conducea un autoturism strada Podeţului, din direcţia P-ţa Kalvin către strada Kossuth Lajos, a surprins şi accidentat grav pe minorul F. P. de 9 ani din Sfântu Gheorghe, care s-a angajat neregulamentar în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure. În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a pietonului care a fost transportat la Spitalul Judeţean Covasna. Conducătoarea auto a fost testată alcoolscop, rezultatul fiind negativ şi s-a procedat şi la recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

 

O singură deplasare – 3 încălcări ale legii

Marţi după-amiază,  patrula mixtă formată din polist rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Baraolt şi subofiţer jandarm care se afla în executarea serviciului de patrulare pe raza oraşului Baraolt,  a oprit în trafic pe strada Trandafirilor, un moped condus de umitul A. Ş. din  comuna Augustin, judeţul Braşov. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că autovehiculul nu este înregistrat, iar conducătorul acestuia nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul. De asemenea, în urma testării cu aparatul etilotest rezultatul a indicat o alcoolemie de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

IPJ COVASNA

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail