În conformitate cu Planul de operaţiuni al TISPOL pe anul 2013,  în cadrul campaniei “Truck and Bus”, în perioada 07.10 – 13.10.2013 pe raza judeţului Covasna s-au desfăşurat acţiuni zilnice pe linia legalităţii transportului rutier public de mărfuri şi persoane.

            În urma desfăşurării acestor acţiuni au fost aplicate 55 sancţiuni contravenţionale  în domeniul  transportului public de mărfuri, şi 11 sancţiuni în domeniul transportului rutier public de persoane.

Analiza situaţiei operative pentru perioada 01.01 – 30.09.2013 relevă faptul că pe raza judeţului Covasna s-au produs, în această perioadă,  un număr total de 66 de accidente grave soldate cu decesul a 12 persoane, rănirea gravă a 67, respectiv rănirea uşoară a altor 33 persoane. Din totalul de 66 accidente grave, 10 au fost produse pe fondul abaterilor săvârşite de pietoni, reprezentând un procent total de 15,15% din total.

În vederea reducerii riscului rutier asociat acestei categorii de participanţi la trafic, la nivelul judeţului Covasna vor fi organizate, în perioada 14 – 27.10.2013, acţiuni zilnice pe linia disciplinării pietonilor.

Cu ocazia desfăşurării acestor acţiuni se va acţiona şi pentru combaterea nerespectării,de către conducătorii de vehicule, a dispoziţiilor legale privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public.

 COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

AL IPJ COVASNA

Ag. Marin Nicoleta

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail