În perioada 19-25 august, un număr de 671 pacienţi din judeţ s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean „Fogolyan Kristof”. Într-un comunicat de presă transmis către redacţia nostră de către  purtătoarea de cuvânt a unităţii, Pataki Annamaria, se menţionează că, în  perioada raportată, cazurile de urgenţă au fost următoarele  : 19 de naşteri (din care 8 fete);13 urgenţe cardiac; 13 urgenţe vascular celebrale; 11 traume; 8 urgenţe chirurgicale; 31 de cazuri la medicina internă; 117 cazuri la pediatrie. Pataki Annamaria a menţionat că 3 persoane s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe, în perioada raportată,  în urma înţepăturilor de căpuşă.

În cursul săptămânii trecute,   Serviciul de Ambulanţă Judeţean Covasna  a avut un numar de 351 solicitări  la care a intervenit  cu echipajele serviciului. Managerul SAJ, ec. Torok Zsuzsanna, a declarat că un procent de 35% din intervenţii au fost  urgenţe majore în timp ce diferenţa de 65 % a fost reprezentată de urgenţe minore ce nu pun în pericol imediat viaţa pacientului.

Din totalul celor 351 de solicitari, la  202 intervenţii  s-a răspuns cu  echipajele  staţiei  centrale din Sfântu  Gheorghe.

M.D.C.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail