Peste 30 de persoane de etnie maghiară au participat ieri  după-amiază la o demonstraţie în faţa Prefecturii din municipiul Sfântu Gheorghe, dorind să-şi manifeste public dezacordul faţă de orice fel de proiect de regionalizare ce ar putea separa judeţele Covasna, Harghita şi Mureş.
Manifestanţii au purtat steaguri secuieşti, în culorile albastru-auriu, şi au afişat un panou pe care scria cuvintele  „Autonomie” şi „Ţinutul Secuiesc”  în limbile maghiară, română şi engleză.
Manifestaţia a fost iniţiată de organizaţia de tineret a Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) şi a fost autorizată de Primărie.
Preşedintele PPMT Sfântu Gheorghe, Nemes Elod, a declarat că astfel de manifestaţii vor avea loc săptămâna aceasta zilnic, între orele 17 şi 19, iar protestele vor culmina pe data de 20 iulie cu mitinguri în peste o sută de localităţi din Transilvania.
Nemes Elod a făcut un apel către conducerea UDMR Covasna să lase la o parte „orgoliile politice”  şi să se alăture demonstraţiilor pentru ca „vocea comunităţii maghiare şi fie şi mai puternică”  şi să se facă auzită înainte ca graniţelor viitoarelor regiuni să fie „pecetluite”  de autorităţile de la Bucureşti după bunul lor plac.

Oana Mălina Negrea/ AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail