Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, în colaborare cu reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Braşov – Inspecţia Silvică Covasna, au efectuat, în cursul zilei de luni, o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice.

Cu această  ocazie au fost identificaţii numiţii K.C. de 34 ani şi K.M., de 69 ani, ambii din satul Valea Zălanului, care, în perioada 22 – 28 aprilie a.c. au tăiat ilegal un număr de 183 de arbori dintr-o păşune împădurită pe care o deţin pe raza satului Valea Zălanului.

Organele silvice vor stabili volumul total al masei lemnoase rezultate prin tăierea fără drept a acestor arbori, şi, totodată, vor  evalua prejudiciul cauzat.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere ilegală de arbori.

Încă un furt comis de minori 

În urma cercetărilor efectuate de către poliţiştii din cadrul Formaţiunii de Investigaţii Criminale a Poliţiei Oraşului Întorsura Buzăului, în cursul zilei de marţi au fost identificaţi  autorii furtului din locuinţa lui T.E., din satul Floroaia, în persoana numiţilor O.F.A., de 15 ani şi K.M., de 17 ani, din Întorsura Buzăului.

Au fost ridicate, pe bază de dovadă, un motofierăstrău electric şi o rolă de cablu de alimentare de 50 m, acestea fiind predate părţii vătămate.

Cercetările sunt continaute sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Instruire antiinfracţională în rândul elevilor din Ghelinţa 

Un număr de 180 elevi din clasele V-VIII împreună cu 10 cadre didactice au luat parte, marţi, la activităţile de instruire antiinfracţională în rândul elevilor de la Şcoala Gimnazială „Jancso Benedek” din comuna Ghelinţa, care au fost desfăşurare de  poliţiştii din cadrul Biroului de Ordine Publică, Compartiment Proximitate, împreună cu poliţiştii din cadrul Formaţiunii de Poliţie Rutieră şi ai Postului de Poliţie Ghelinţa.

Cu această ocazie a fost prelucrată legislaţia în vigoare pe linie de ordine şi siguranţă publică şi pe linie de circulaţie rutieră.

(IPJ Covasna)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail