Elevii Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuşi” din Sfântu Gheorghe au obţinut premiul I la Târgul Regional al Firmelor de Exerciţiu, ce s-a desfăşurat recent, la Braşov.

La evenimentul organizat în data de 10 mai de către Colegiul Naţional Economic „Andrei Bârseanu” din Braşov, în parteneriat cu Asociaţia Femeilor de Afaceri şi Conducătoare de Întreprinderi şi International Trade Center, au participat 43 de firme de exerciţiu ale elevilor din mai multe oraşe: Braşov, Sfântu Gheorghe, Ploieşti, Bucureşti, Tulcea, Târgu Mureş, Oradea, Codlea, Baia Mare şi Timişoara.

La Târgul Regional de la Braşov a participat şi Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” din Sfântu Gheorghe, fiind reprezentat prin cele trei firme de exerciţiu: ROPA SRL –  a elevilor clasei a XI-a A, firma B-Consulting SRL – clasa a XII-a A, coordonaţi de către domnul profesor Czintos Balint şi firma CORAD SRL, a elevilor clasei a XII-a D, coordonaţi de doamna profesoară Carmen Tordai.

Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Centralei Reţelei Firmelor de Exerciţiu/Întreprinderilor Simulate din România (ROCT), www.roct.ro, „firma de exerciţiu reprezintă o metodă interactivă de învăţare pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial, o concepţie modernă de integrare şi aplicare interdisciplinară a cunoştinţelor, o abordare a procesului de predare-învăţare care asigură condiţii pentru  probarea  şi  aprofundarea practică a competenţelor dobândite de elevi în pregătirea profesională”. 

Premiul I, pentru „tranzacţii”

Elevii Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuşi” s-au întors de la Târgul Regional al Firmelor de Exerciţiu cu rezultate frumoase. Mai precis, firma de exerciţiu B-Consulting SRL, ce se ocupă cu activităţi de contabilitate şi audit financiar, consultanţă în domeniul fiscal, a primit premiul I la categoria „Tranzacţii”.

Premianţii: firma B-Consulting SRL – clasa a XII-a A

„Pentru noi, acest premiu înseamnă foarte mult. Anul trecut am reuşit să luăm premiul II, la categoria „Stand”, anul acesta am reuşit să luăm locul I la categoria „număr de tranzacţii”, ceea ce înseamnă că am avut numărul de tranzacţii cel mai mare şi cel mai corect din târg. Pentru noi este o realizare foarte mare. Participarea la acest eveniment ne-a ajutat să descoperim noi orizonturi, am putut vedea cum se relaţionează între firme, am văzut cum trebuie să te prezinţi, am văzut cum se vinde, cum se cumpără; toate acestea înseamnă foarte mult pentru noi”, a declarat managerul firmei B-Consulting SRL, Puiu Mădălin Lăpădat din clasa a XII- A.

Firmă de exerciţiu, cu partener real

Firma de exerciţiu B- Consulting SRL se bucură de sprijinul unei firme reale. Este vorba despre Hamor Soft SRL, ce a fost şi este partenerul firmei de exerciţiu amintite. Administratorul firmei Hamor Soft SRL, domnul Bodosi Imre, s-a declarat mulţumit în ceea ce priveşte această colaborare şi de rezultatele frumoase obţinute şi s-a arătat deschis de a se implica în astfel de parteneriate şi pe viitor: „Este o colaborare foarte interesantă, pentru că o să continue în timp, deci o să prindem o colaborare cu mai multe generaţii de elevi. Ei sunt prima generaţie, acum este la start a doua generaţie, deci, o să putem să ne cunoaştem şi noi mai bine viitorii colegi. Ei pe noi, noi pe ei; este un prilej extraordinar pentru acest lucru. Aici aproape totul este virtual, mai puţin relaţiile dintre noi. Colaborarea dintre noi este reală”, a explicat domnul Bodosi Imre. Şi pentru ca elevii să poată pune în practică şi mai bine cele învăţate, firma Hamor Soft a sponsorizat liceul cu un pachet de programe profesionale (de contabilitate şi de gestiune).

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail