Primăria Sfântu Gheorghe a investit patru milioane de lei pentru modernizarea ştrandului municipal, care va fi redeschis la începutul lunii iunie.

Potrivit viceprimarului Sztakics Eva, lucrările la două dintre cele trei bazine de înot au fost finalizate, iar săptămâna aceasta vor fi umplute cu apă. Proiectul de modernizare a inclus, printre altele, realizarea unui mini aquaparc, respectiv montarea unor tobogane cu cascade şi valuri de apă. Lucrările de modernizare au început în urmă cu aproape doi ani şi au fost finanţate integral din bugetul local.

Înainte de demararea acestui proiect, autorităţile locale au realizat un sondaj de opinie on-line în rândul cetăţenilor supunând dezbaterii două proiecte – unul care prevedea reabilitarea ştrandului fără a-i aduce prea multe modificări şi altul care viza construirea unui parc acvatic, cu trei bazine şi tobogane cu apă. Dilema autorităţilor în legătură cu alegerea uneia dintre cele două variante a fost cu atât mai mare cu cât reabilitarea ştrandului necesita o investiţie mai mică, dar costurile de întreţinere mai ridicate, în timp de reconstrucţia presupunea bani mai mulţi, însă costuri de exploatare reduse. La sondaj au răspuns peste 1.300 de cetăţeni, iar aproximativ 87% s-au declarat în favoarea parcului acvatic.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail