Primăria oraşului Covasna a pus în funcţiune, miercuri, un trenuleţ pentru turişti, cumpărat cu 400.000 de lei.
Primarul staţiunii Covasna, Lorincz Zsigmond, a declarat pentru AGERPRES că trenuleţul, compus dintr-o locomotivă şi două vagoane, a fost cumpărat prin licitaţie din banii adunaţi din taxa de staţiune plătită anul trecut de turişti.
Trenuleţul va fi folosit pentru plimbarea turiştilor prin staţiune, dar şi în afara acesteia, acolo unde există obiective ce merită vizitate, cum ar fi „Valea Zânelor” din Voineşti. În traseu vor fi cuprinse pe viitor şi comuna Zagon, localitatea natală a fostei campioane olimpice la gimnastică Ecaterina Szabo, şi satul Chiuruş, unde în urmă cu circa 200 de ani s-a născut Korosi Csoma Sandor, creatorul primului dicţionar englez-tibetan din lume.
Anul trecut, Consiliul local Covasna a încasat aproape 650.000 de lei din taxa de staţiune de un leu pe zi percepută turiştilor care s-au cazat în hotelurile şi pensiunile din zonă. Lorincz Zsigmond a admis că cea mai mare parte a banilor obţinuţi din taxa de staţiune provin de la pensionarii veniţi cu bilete la odihnă şi tratament, de aceea şi-a propus ca pe viitor să dezvolte infrastructura astfel încât staţiunea Covasna să devină atractivă şi pentru alte categorii sociale.„Ţintim oamenii cu potenţial financiar, de aceea printre obiectivele noastre se numără construirea unui centru wellness, cu bazin de înot exterior, piscină interioară, bază de tratament cu apă minerală, precum şi un teren de bowling”, a declarat primarul, care a adăugat că doreşte, totodată, să ridice nivelul pârâului din localitate cu aproximativ un metru pentru ca turiştii să se poată plimba cu bărci şi hidrobiciclete. Tot pentru turişti, autorităţile locale au pus în funcţiune şi 9 ricşe cumpărate cu 15.000 de euro.
Staţiunea Covasna este renumită datorită bogatelor resurse de apă minerală, dar şi a mofetelor (emanaţii naturale de bioxid de carbon), recomandate în special în tratamentul bolilor cardiovasculare şi circulatorii.
Oana Mălina Negrea/AGERPRES