• Un cadou special de Ziua Femeii

Iubitorii de folclor românesc autentic dar şi de distrac­ţie s-au reunit, joi seara, la o veritabilă petrecere românească ce a avut la restaurantul Santana din Sfântu Gheorghe, şi care i-a avut ca invitaţi speciali pe binecunoscuţii artişti Sava Negrean Brudaşcu, Daniela Condurache şi Sandu Pop- adică Văru’ Săndel. Pentru multe dintre doamnele şi domnişoarele prezente la eveniment, acesta  a reprezentat un dar speciali oferit de soţii sau de prietenii acestora, cu o zi înainte de Ziua Femeii.

Din primele momente ale petrecerii, Văru’ Săndel, pe post de maestru de ceremonie, alături de formaţia lui Dan Tohă­nean din Întorsura Buzăului, au  reuşit să-i binedispună pe cei aproximativ 300 de participanţi care, începând cu ora 18.00 şi până în zorii zilei de vineri, s-au distrat pe cinste.

„Oamenii din Covasna ştiu să se distreze”

Aflată pentru a doua oară în concert la Sfântu Gheoghe, binecunoscuta interpretă din Botoşani, Daniela Condurache, a fost primită cu mare drag de petrecăreţii covăsneni care, fără să stea prea mult pe gânduri, s-au prins în horă şi au dansat pe muzica moldovenească interpretată de artistă. După ce şi-a încheiat programul dar şi şedinţa foto la care s-au înscis aproape toţi cei prezenţi, Daniela Condurache a avut amabilitatea să stea de vorbă şi cu noi, pentru câteva momente. „Am onorat această invitaţie cu tot dragul. Am avut emoţii pentru că e una când vii la spectacol, şi alta este când vii la o petrecere deoarece e mult mai greu să-i faci pe cei prezenţi să iasă la dans. Însă, aşa cum aţi văzut, nu le-a luat prea mult timp, iar mie mi-a plăcut că oamenii din Covasna ştiu să se distreze şi, totodată, să arate că sunt iubitori de folclor adevărat”.

„Vă iubesc şi vă doresc primăveri frumoase!”

Aşteptată cu mult drag, iubita interpretă Sava Negrean Brudaşcu, îmbrăcată într-un superb costum popular,  şi-a făcut intrarea aşa cum numai domnia sa ştie să o facă. În câteva clipe, acesta a reuşit să ridice în picioare întrega audienţă care a dansat şi a cântat alături de artistă bine­cunscutele cântece patriotice care, mai ales în această zonă, sălăşluiesc adânc în sufletele tuturor celor care simt, cu adevărat, româneşte. Vizibil emoţionată,  Sava Negrean Brudaşcu a spus în faţa tuturor celor prezenţi: „Nu voi uita niciodată clipele pe care le-am petrecut în această seară cu voi, dragi prieteni. Vă iubesc şi vă doresc din toată inima mea mulţi ani cu sănătate, primăveri frumoase, şi s-aveţi parte de-o viaţă extraordinară!”.

„Să ne vedem cu bine!”

Prezent pentru întâia oară în Sfântu Gheorghe, Văru’ Săndel ne-a mărturisit că, împreună cu organizatorul petrecerii româneşti au pus la punct acest bal acum vreo două luni, când, Costel Constantin i-a cerut sprijinul pentru a aduce artişti de seamă, la Sfântu Gheorghe. „La început,  soţia lui (a lui Costel Constantin – n. red.)  mi-a spus că s-ar putea  să nu iese treaba. Dar noi ne-am zis că, şi dacă ne întâlnim doar 100 de români tot facem balul şi tot ne bucurăm de această seară. Am văzut doamne frumoase, domni importanţi şi destoinici. Drept urmare, sunt  foarte încântat de această seară, şi, când o da Bunul Dumnezeu, ne vom vedea cu bine!”, ne-a spus, cu bucurie în glas, Văru’ Săndel.

Părerea tuturor: O petrecere reuşită

Bucuria participării la această petrecere românească s-a putut citi pe feţele tuturor celor prezenţi. Venită fără soţul său care pentru nimic în lume nu ar fi renunţat să vizioneze meciul serii, Steaua-Chelsea, dar însoţită de prieteni dragi,  doamna Dora Valkovski ne-a spus: „Ideea a fost fantastică şi mi-a plăcut c-am reuşit să ne adunăm aşa de mulţi români. A fost un chef de milioane, iar toţi cei prezenţi am uitat  de greutăţi şi ne-am dat seama că, de fapt, noi românii ştim să ne distrăm!”.

În mulţimea de participanţi am remarcat o tânără doamnă, îmbrăcată într-un costum galben, ca razele soarelui de primăvară, care alături de soţul ei dar şi de prietenii cu care a venit la bal a dansat (foarte bine) toată noaptea. Mioara – aşa se numeşte tânăra – mi-a mărurisit atunci când am i-am cerut părerea despre acestă petrecere: „Acest bal la care m-am simţit nemaipomenit de bine, este o  surpriză din partea soţului meu. Deşi mâine dimineaţă merg la schimbul unu, (sigur era astăzi, adică vineri, deoarece trecuse bine de miezul nopţii) nu mă interesează nici dacă plec direct de la bal, la muncă”.

Iniţiatorul şi organizatorul petrecerii româneşti, Costel Constantin, care cu doar câteva zile înainte de eveniment încă mai avea emoţii cu privire la reuşita acestuia, ne-a declarat, ieri după-amiază că  s-a ocupat de organizarea acesteia  din dragoste pentru comunitatea românească din judeţul Covasna. „Sunt tare mulţumit de mulţumirea participanţilor. Începînd de vineri dimineaţă telefonul meu sună încontinuu, iar participanţii îmi mulţumesc pentru acest eveniment. Mă bucur că lumea a fost mulţumită. Cei trei  artişti au fost profund impresionaţi de ospitalitatea nostră, de modul în care au fost ovaţionaţi, şi au plecat cu nişte gânduri frumoase din Sfântu Gheorghe.  Atmosfera în sine a fost de sărbătoare, şi, după părerea mea, a fost o reuşită totală”, ne-a spus Costel Constantin.

Pe această cale, el aduce mulţumiri acelor persoane care l-au sprijinit financiar în organizarea acestui eveniment, fără de care, aşa cum a declarat, nu ar fi reuşit să-i aducă la Sfântu Gheorghe pe cei trei artişti de marcă şi să organizeze petrecerea românească, din ajunul zilei de 8 Martie.

Maria Graur

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail