Iarna a trecut, dar nu şi zilele răcoroase, astfel că unele persoane continuă să se aprovizione cu lemne de foc. Necazul este că pentru acestea nu mai contează de unde se aprovizionează, şi în ce condiţii de legalitate.

La începutul săptămâni trecute, după ce au fost sesizaţi de numita M.I. din satul Lutoasa cu privire la faptul că în cursul lunii februarie a.c. de pe fâneaţa împădurită care îi aparţine în zona Lonyai, consăteanul său G. C. a tăiat şi sustras un număr de 21 de arbori de esenţă răşinoase, lucrătorii Secţiei 2 Poliţie Rurală Tg. Secuiesc au găsit lemnele depozitate în faţa casei bărbatului. Cu ocazia efectuării cercetării s-a stabilit că cei cca 9 mc de material lemnos în valoare de aprovimativ 700 de lei au fost tăiaţi ilegal, motiv pentru care  au fost con­fiscaţi şi lăsaţi în custodia Ocolului Silvic Privat Mereni.

În cursul aceleaşi săptămâni,  numitul Z. G. în vârstă de 35 ani, din comuna Sita Buzăului, dar şi A.M., de 30 de ani, au avut neşansa să fie depistaţi, de către poliţiştii din zonă, că au tăiat fără drept şi au sustras mai mulţi arbori nemar­caţi, de esenţă răşinoase, din pădurea ce este administrată de Ocolulul Silvic Privat Buzăul Ardelean.

Cei trei bărbaţi sunt cercetaţi pentru infrac­ţiunile de tăiere fără drept arbori şi furt, şi, în loc să se încălzească, poate vor ajunge „la răcoare”. (M.D.C.)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail