Pentru locuitorii comunei Calnic, ziua de sâmbătă a fost una de sărbătoare, în care, cu mic cu mare au luat parte la festivitatea de inaugurare a Căminului Cultural din localitate.

Într-un comunicat transmis către redacţia noastră, reprezentantul Biroului de presă al Consiliului Judeţean Covasna, Kiss Bence, a menţionat că lucrările au fost realizate cu sprijinul financiar acordat prin „Programul judeţean pentru reabilitarea şi modernizarea căminelor culturale din mediul rural”, lansat de Consiliul Judeţean. Astfel, una dintre clădirile importante din viaţa acestei comune a fost transformată într-una frumoasă şi utilă care oferă, deopotrivă, spaţiu pentru distracţie şi pentru desfăşurarea activităţilor culturale.

Cu ocazia inaugurării Căminului Cultural din Calnic, peste 50 de membri ai comunităţii au prezentat un spectacol de cântece şi dansuri, sub conducerea cuplului Kecskés. Acest moment a reprezentat şi relansarea fanfarei locale, care a fost nevoită să facă o pauză de peste  zece ani. Instrumentiştii au fost primiţi cu mult entuziasm, de cei prezenţi, cărora le-a lipsit muzica de fanfară ce s-a auzit la Calnic, încă din anul 1919.

Prezent la eveniment, preşedintele CJ Covasna, Tamás Sándor a menţionat că reabilitarea Căminului cultural din Calnic este rezultatul bunei colaborări pe care au avut-o cu autoritatea locală. Cu acest prilej, Tamas Sandor a precizat că instituţia pe care o reprezintă va susţine şi va sprijini toate iniţiativele constructive care vor duce la  progres şi la un trai mai bun pentru toţi locuitorii judeţului Covasna.

Maria Graur

Foto: Vargyasi Levente

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail