Conducerea PNL Sfântu Gheorghe a declarat, ieri, pentru AGERPRES că îl susţine pe primarul Sibiului, Klaus Iohannis, pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al partidului.

Liderul PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, a menţionat că venirea lui Iohannis în PNL reprezintă un câştig de imagine atât pe plan intern, cât şi extern, acesta fiind un om de mare valoare şi caracter.

”Nu avem nicio ezitare, îl susţinem pe Klaus Iohannis pentru funcţia de prim-vicepreşedinte. Pentru oameni de asemenea calibru, de asemenea valoare şi pentru astfel de momente cheie sunt gândite derogările pentru candidaturile dintr-un partid”, a declarat Mădălin Guruianu.

Acesta a amintit că Iohannis a fost omul care în anul 2009 a reuşit să coalizeze în jurul său două partide antagonice, respectiv PNL şi PSD, care au devenit apoi o forţă capabilă să se contrapună PDL şi lui Traian Băsescu.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a anunţat, ieri, că s-a înscris în PNL, dar nu se va retrage din Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR), pe care îl conduce şi din partea căruia a candidat la alegerile locale, deoarece este o organizaţie şi nu un partid politic, prin urmare nu se află în incompatibilitate.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail