La Muzeul Etnografic Ceangăiesc din Zăbala a avut loc, recent, lansarea volumului intitulat „Zăbala”, ce face parte din seria monografiilor editate cu sprijinul Consiliului Judeţean (CJ) Covasna.

Evenimentul a fost deschis de etno­graful Kinda István, şi, potrivit reprezen­tanţilor biroului de presă al CJ Covasna, volumul „Zăbala” a fost prezentat de Nagy Balázs, în numele redactorilor seriei. Prezent la lansare, redactorul lucrării, academicianul Pozsony Ferenc, profesor universitar la Universitatea Babeş-Bolyai, Catedra de Etnografie şi Antropologie Maghiară, a declarat că în această  carte se regăsesc toate informaţiile importante legate de comuna  Zăbala.

În discursul său, preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor,  a declarat că acest volum face parte dintr-o serie de cărţi neobişnuite, pentru a căror publicare instituţia pe care o conduce va asigura  suportul financiar. „Scopul nostru este să prezentăm, cu profunzime ştiinţifică, cât mai multe localităţi din Ţinutul Secuiesc” a conchis Tamas Sandor. (M.D.C.)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail