Serbările Zăpezii care s-au desfăşurat la Şugaş Băi, la sfârşitul săptămânii, au adunat un număr impresionant de iubitori ai sporturilor de iarnă dar şi ai distracţiei – peste 2.000 în cursul zilei de sâmbătă şi câteva sute, duminică – atât din judeţul nostru cât şi din Braşov şi Harghita.

Pe lângă participarea la primul concurs judeţean de schi amator denumit „Cupa Gorgo”, cei prezenţi s-au putut întrece la concursurile de Sumo, bătaie cu zăpadă sau trasul frânghiei, dar au avut posibilitatea să facă şi mişcare în aer liber în cadrul lecţiei  demonstrative de Zumba pe zăpadă, susţinută de Vitus Kinga. Pentru cei mici, o mare atracţie a reprezentat-o construcţia unui uriaş om de zăpadă botezat Sugulliver, care a prins viaţă prin munca a peste70 de copii veseli, ce-au fost răsplătiţi cu premii pentru efortul depus, de către organizatori. Şi pentru că era mare, de-a adevăratelea, unii prichindei l-au întrebuianţat pe post de derdeluş de pe care şi-au dat drumul cu lopata, cu punga sau pur şi simplu cu hăinuţele groase cu care erau îmbrăcaţi.

Decorul hibernal de la Şugaş Băi  a fost colorat de apariţia, ca în poveşti, a unei sănii trase de un ponei vânjos care, împreună cu stăpânii săi s-au încumetat să vină la Serbările Zăpezii, peste deal, tocmai de la Vâlcele.

Evenimentul organizat de Tribel’s Apres Ski şi Pensiunea Gorgo a oferit, şi în acest an, posibilitatea iubitorilor sporturilor de iarnă – copii sau adulţi – să petreacă două zile deosebite în aerul proaspăt de iarnă de la Şugaş Băi, unde şi-au încărcat bateriile pentru săptămâna ce începe astăzi. (M.G.)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail