Pentru angajaţii Centrului Militar Judeţean Covasna, dar şi pentru cei ce şi-au desfăşurat activitatea în cadrul acestei instituţii, de-a lungul anilor, cea de a 45-a aniversare pe care au sărbătorit-o vineri a avut o semnificaţie aparte.

În această zi, Centrului Militar Judeţean Covasna i-a fost înmânat un steag de identificare ce, aşa cum preciza comandantul CMJ, colonelul Gheorghe Lupu, „reprezintă, asemeni vestitului steag dacic sau asemeni acvilei romane, un însemn de război, semn de comandă şi raliere, instrument de apel la acţiune războinică sau spirituală, însăşi emblema comandanţilor militari”. Totodată, cu ocazia acestui eveniment a fost dezvelită şi o plăcuţă aniversară.

La a  45-a aniversare a  Centrului Militar Covasna au fost prezenţi secretarul general al Ministerului Apărării Naţionale, Codrin Munteanu, reprezentantul Statului Major General, colonelul Adrian Bălălău, prefectul judeţului Covasna, Dumitru Marinescu, foşti comandanţi ai CMJ, reprezentanţi ai autorilor locale precum şi angajaţi din structurile Ministerului de Interne, Ministerului Apărării Naţionale şi-ai cadrelor militare în rezervă şi retragere.

În mesajul transmis de Ministrului Apărării Naţionale, Mircea Duşa, s-a arătat, printre altele, că „această aniversare constituie nu doar un prilej de mândrie şi satisfacţie profesională, dar şi un imbold pentru proiectarea acestei instituţii la nivelul noilor parametrii de performanţă”. Totodată, ministrul de resort a adresat felicitări angajaţilor CMJ Covasna pentru modul în care gestionează procesul de recrutare a tinerilor care doresc să urmeze cariera militară.

Manifestările au continuat cu acordarea, din partea Statului Major General, a unor distincţii şi diplome actualilor şi foştilor angajaţi ai Centrului Militar Covasna pentru rezultatele obţinute în activitatea pe care au desfăşurat-o în cadrul acestei instituţii. Totodată, cei prezenţi au urmărit un film care s-a dorit a fi o trecere succintă  în revistă a activităţii desfăşurate la CMJ Covasna, de la înfiinţare şi până în prezent.

Centrul Militar Judeţean Covasna a luat fiinţă în data de 17 februarie 1968, iar în cei 45 de ani de existenţă a avut ca activitate recrutarea şi încorporarea tinerilor în cadrul structurilor militare, precum şi selectarea acestora în vederea urmării unei cariere militare. De asemenea, a îndeplinit sarcini pe linia protecţiei civile şi pregătirii populaţiei şi teritoriului pentru apărare.

Maria Graur

•••

La mulţi ani!

 

În data de 17 februarie, Centrul Militar Judeţean Covasna a aniversat 45 de ani de la înfiinţare, ca urmare a aplicării Ordinului nr. M-10 al Ministerului Forţelor Armate ale României.

Cu această ocazie, Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere – filiala Covasna, Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război – filiala Covasna şi Asociaţia Judeţeană „Cultul Eroilor” – Covasna, felicită personalul Centrului Militar Judeţean Covasna şi le transmite multă sănătate, fericire personală şi familială şi mult succes în plan profesional.

LA MULŢI ANI!

Preşedintele A.N.C.M.R.R. Covasna

Col. Ioachim GRIGORESCU

Vicepreşedintele A.N.C.M.R.R. Covasna

Mr. Robert-Tiberiu RUSZNAK

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail