Sunteţi invitaţi la spectacolul „Melancolia şi misterul unei străzi” 

Astăzi, 14 februarie, cei ce doresc să aibă parte de o seară deosebită  „se pot în­drăgosti” de spectacolul „Melancolia şi misterul unei străzi” prezentat în Sala mare a Teatrului din Sfântu Gheorghe, de la ora 18.00.

Eseu vizual după pictura cu acelaşi nume de Giorgio de Chirico, în regia şi scenografia lui Horaţiu Mihaiu, acesta este un spectacol plin de dinamism şi culoare, pe cât de contemporan pe atât de dinamic, un eseu vizual rezultat din melanjul de teatru-ima­gine şi teatru-dans a cărui coregrafie a fost realizată de Mălina Andrei, şi care îi aduce în faţa publicului pe actorii Fatma Mohamed, Elena Popa, Claudia Ardelean, Ion Fiscuteanu Jr., Sergiu Aliuş şi Nae Croitoru.

„Tabloul lui Giorgio de Chirico, „Melan­colia şi misterul unei străzi”, este de multă vreme considerat o capodoperă a picturii metafizice. Reprezentând o stradă aproape pustie, cu un scuar însorit în depărtare, cu prezenţa, în prim-plan, a unei fetiţe jucându-se cu cercul, acest tablou plin de mister şi având o atmosferă tensionată încarcată de pericole exterioare îi oferă regizorului şi scenografului Horaţiu Mihaiu ocazia de a-şi derula imaginile unui eseu teatral, la fel ca în precedentele sale producţii realizate de-a lungul timpului pe diverse scene din ţară şi străinătate. Personajele care vor umple spa­ţiul scenografic, în combinaţie cu mişcarea scenică atent elaborată a Mălinei Andrei, şi însoţite de un univers sonor bazat pe com­poziţiile lui Brian Eno, vor evolua egocen­tric, reprezentând autoizolarea şi lipsa de comunicare a unei societăţi concentrate mai mult pe propria imagine decât pe atenţia acordată celor din jur. Şi totuşi, finalul oferă o speranţă. O speranţă în iubire…”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanta Teatrului „ Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe, Ana Maria Butoi.

Spectacolul „Melancolia şi misterul unei străzi” se va juca şi mâine seară, de la ora 18.00. Preţul unui bilet pentru elevi şi stu­denţi este de 7 lei, iar pentru adulţi de 10,5 lei. Persoanele intersate pot face rezervări la  nr. de telefon 0766-226999 (Ioana Clinciu). (M.D.C.)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail