În cursul unei  acţiuni organizate  pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor pe raza judeţului Covasna, în cursul zilei de marţi, poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări, l-au depistat pe  S.V.S., în vârstă de 52 ani, cetăţean american, a cărui drept de şedere în ţara noastră era expirat.

Într-un comunicat de presă transmis către redacţia noastră, şeful Biroului pentru Imigrări, Gabriel Baciu, a menţionat că bărbatul a intrat în ţară în baza convenţiilor internaţionale, în calitate de membru de familie al unui cetăţean român, având un drept de şedere de 3 luni de la data primei intrări în ţară. Însă, la expirarea respectivei perioade, cetăţeanul american nu a părăsit România, dar nici nu a efectuat demersuri pentru prelungirea dreptului de şedere.

Ca urmare, poliţiştii l-au amendat pe S.V.S. cu suma de 400 de lei, şi, în acelaşi timp l-au îndrumat să depună o cerere pentru prelungirea dreptului de şedere în scopul reîntregirii familiei. (M.D.C.)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail