Deputatul USD de Covasna, Horia Grama consideră că numirea lui Codrin Munteanu –  „un jurist şi un profesionist foarte bun” –  în funcţia de secretar general la Ministerul Apărării, este un lucru foarte bun pentru noi, ca judeţ.

În opinia sa, în acest fel judeţul Covasna are un reprezentant în Executiv, acesta urmând să ia parte, alături de ministrul Mircea Duşa, la toate şedinţele de guvern. Totodată, pe lângă munca pe care o va desfăşura la Ministerul Apărării, Codrin Munteanu poate să reprezinte, la Bucureşti, interesele  românilor din judeţul Covasna.

„Faptul că el pleacă nu înseamnă că noi, USL-ul, ne vom schimba politica privind respectarea legislaţiei României. Locul acestuia va fi luat de Dumitru Marinescu, care, în funcţia de prefect va avea aceleaşi atribuţii şi exigenţe în ceea ce priveşte respectarea legilor ţării”, a precizat Horia Grama.

Ioan Lăcătuşu: „Este un câştig pentru el, însă o mare pierdere pentru starea de legalitate din judeţul Covasna” 

Cu privire la numirea fostului prefect de Covasna în funcţia de secretar general la Ministerul Apărării Naţionale, preşedintele Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş (FCRCHM), dr. Ioan Lăcătuşu, a menţionat că, privind strict din perspectiva carierei profesionale a unui funcţiuonar public, Codrin Munteanu „merită cu prisosinţă această avansare”.

Însă, în opinia sa, un specialist precum Codrin Munteanu trebuia să fi fost avansat pe post la Ministerul Administraţiei, „ca unul dintre cei mai buni specialişti în administraţie publică”, unde să dea o mână de ajutor ministrului Liviu Dragnea în pregătirea viitorului proiect de regionalizare a României.

Potrivit acestuia, plecarea lui Codrin Munteanu de la Prefectura Covasna este o mare pierdere nu numai pentru românii din judeţ ci şi pentru maghiarii „care doresc respectarea legii”.

Ioan Lăcătuşu a susţinut, totodată, că „Muntea­nu era un simbol şi o speranţă că şi în judeţul Covasna legea trebuie respectată”, dar, din păcate, „el devenise incomod şi-a fost o victimă a unei ample campanii mediatice instrumentate de reprezentanţii UDMR, care a avut drept scop înlăturarea acestuia de la Prefectura Covasna”.

Maria Graur

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail