Sub egida Anului european al îmbătrânirii active și a solidarității între generații Centrul de Informare Europe Direct Sfântu Gheorghe din cadrul Consiliului Județean Covasna și partenerii săi organizează în data de 1 octombrie un eveniment destinat sărbătoririi Zilei mondiale a persoanelor vârstnice. 

Click pentru a vizualiza programul

Scopul evenimentului este salutarea și omagierea semenilor noștri aflați la vârsta a treia. Totodată dorim să sensibilizăm publicul larg asupra faptului că și persoanle în vârstă pot fi active și ocupă un rol important în viața socială.

Alte evenimente

În Anul european al îmbătrânirii active şi al solidarităţii între generaţii Caritas Alba Iulia organizează cu ocaziei Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice o serie de evenimente în mai multe localităţi din Transilvania.

În județul Covasna Caritas Alba Iulia va fi prezentă în două localități: Sfântu Gheorghe și Breţcu.

Vârstnicii din localitatea Brețcu, dar şi din alte 13 localităţi din regiunea depresiunii Târgului Secuiesc sunt aşteptaţi la evenimente dedicate lor pe data de 1 octombrie a.c.

Programul începe la ora 10,30 cu celebrarea Sfintei Liturghii. La ora 11,30 Serviciul de Îngrijire la Domiciliu și Programul de Asistenţă Familială din Cadrul Caritas Alba Iulia organizează programe pentru vârstnici, apoi vârstnicii activi din localităţile participante, organizaţi pe echipe, vor lua parte la un concurs de gătit. Vor fi dansuri populare, cor, şi de asemenea, prezentări ale Cluburilor Pensionarilor şi ale Asociaţiilor de Femei.

În aceeași zi, în parcul Elisabeta din Sfântu Gheorghe, Programul de Asistenţă Familială din cadrul organizaţiei Caritas Alba Iulia, în calitate de co-organizator, va organiza jocuri distractive pentru persoane vârstnice și copii: “Din bufetul bunicii… – momente jucăușe de neuitat pentru bunici și nepoți”.

Ambele programe sunt suținute de Richter Gedeon, firmă care oferă participanților din Sfântu Gheorghe servicii de măsurare a densității osoase, iar la Brețcu măsurarea tensiunii arteriale, a glicemiei, sfaturi practice pentru sănătate.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail