Weekendul acesta va desfăşura cea de-a IV-a ediţie a Sărbătorii Bărcănenilor, unul dintre evenimentele cele mai aşteptate de către localnici, dar şi de către cei din zonă. Cu această ocazie, primăria comunei Barcani a pregătit un program deosebit. Sava Negrean Brudaşcu şi formaţia „Nemuritorii” vor fi invitaţii de onoare.

Click pentru a vizualiza

Concursuri, concerte şi expoziţii, acestea  sunt câteva dintre activităţile  care se vor desfăşura în acest week-end, cu ocazia celei de-a IV-a ediţii a Sărbătorii Bărcănenilor.

„Faţă de anul trecut, venim în plus cu concurs Offroad şi de ATV-uri, pe o zonă foarte frumoasă, între Lădăuţi şi Barcani. De asemenea, s-a îmbogăţit numărul formaţiilor artistice, vin şi din alte judeţe- Prahova, Braşov- şi de la noi din judeţ, din zona Buzaielor. Avem invitaţi din zonă, din tot judeţul, dar şi din alte judeţe”, a declarat primarul comunei, Gheorghe Marin.

Sărbătoarea va începe sâmbătă, de la ora 10, când va avea loc expoziţia de animale, iar de la ora 11, posesorii de motociclete şi ATV-uri se pot înscrie în concursul de Offroad. De la ora 12, cei prezenţi vor putea lua parte la o demonstraţie ecvestră, iar o oră mai târziu, la concursul de tracţiune animală. Cei mai buni tăietori de lemne vor putea să se întreacă în cadrul concursului dedicat lor, ce va avea loc de la ora 16.

Sărbătoarea continuă duminică, 30 septembrie, când microbiştii sunt aşteptaţi la ora 10.00, la campionatul judeţean de fotbal. La ora 12, 30 va avea loc prezentarea de produse tradiţionale bărcănene, iar de la ora 13 va începe programul artistic. Pe scenă vor urca formaţii din zonă şi din celelalte judeţe ale ţării, invitaţi de onoare fiind solista de muzică populară Sava Negrean Brudaşcu şi formaţia „Nemuritorii”.

Balul, cu participarea formaţiei Ciprian Baciu, va marca finalul Sărbătorii Bărcănenilor.

De la primarul Gheorghe Marin, am aflat că pregătirile pentru acest eveniment au durat aproximativ două luni. „E un eveniment pentru care ne-am străduit şi muncim de vreo două luni de zile. Sperăm să iasă măcar la fel ca ediţia de anul trecut. Bugetul alocat e mic, e unul de criză, dar încercăm cu bani puţini să facem lucruri bune (…) Locul este pitoresc, unul dintre cele mai frumoase din zonă, şi îi invităm pe toţi cetăţenii judeţului să vadă o adevărată demonstraţie a formaţiilor artistice şi a unor artişti de valoare ca Sava Negreanu şi „Nemuritorii”, a spus primarul.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail