În cadrul celei de a VII-a ediţii a „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”, ce este în desfăşurare în judeţul Covasna, în cursul zilei de mâine, 28 septembrie – dată a cărei temă este „Siguranţa Rutieră”, între orele 16.00 – 19.00, în centrul  municipiului Sfântu Gheorghe va fi organizată o acţiune în vederea informării populaţiei asupra pericolului reprezentat de conducerea autovehiculelor pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice.

Toth Sigismund, şeful Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Covasna, a menţionat că acţiunea este organizată în parteneriat cu Clubul „Auto-Crono”, cu sprijinul acordat de Primăria Sf. Gheorghe şi al unui dealer auto din municipiul reşedinţă de judeţ. În cadrul acesteia vor fi distribuite materiale cu caracter preventiv şi, totodată, vor avea loc aplicaţii practice cu ajutorul unor ochelari care simulează vederea unei persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice. Persoanele care posedă permis de conducere valabil vor putea conduce un autoturism, purtând o pereche de ochelari de tipul celor menţionaţi, pe un traseu pregătit de către membrii Clubului Auto – Crono.

În comunicatul transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Covasna, se precizează că utilizarea acestor ochelari le va permite participanţilor să observe modul în care consumul de alcool le influenţează atenţia, coordonarea mişcărilor şi reflexele, factori deosebit de importanţi în momentul în care conducem un autoturism pe drumurile publice. (A.A.C.)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail