Fundaţia Comunitară Covasna a lansat marţi programul „Mai mult decât un loc pe hartă”, prin care va finanţa proiectele şcolare care au ca scop socializarea elevilor şi cunoaşterea judeţului.

Conducerea Fundaţiei a precizat că fondul programului este de 7.000 de lei, iar fiecare proiect declarat eligibil va putea obţine o finanţare cuprinsă între 500 şi 1.500 de lei.

Reprezentantul Fundaţiei Comunitare, Furus Levente, a precizat că pot depune proiecte grădiniţele, şcolile şi liceele din judeţul Covasna care vor să organizeze excursii cu clasele pentru cunoaşterea obiectivelor culturale, turistice sau istorice fiind decontate cheltuielile de drum, hrană şi biletele de intrare la muzee sau expoziţii. Condiţia acordării finanţării este ca grupul să fie compus din cel puţin 20 de copii şi să aibă un însoţitor adult.

Proiectele pot fi depuse până pe data de 8 octombrie la sediul fundaţiei din Sfântu Gheorghe. Ghidul şi formularele de finanţare pot fi descărcate de pe pagina de internet a fundaţiei www.hka.ro, unde cei interesaţi pot găsi şi informaţii suplimentare.

În ultimii ani, fundaţia a mai pus la dispoziţia ONG-urilor şi a şcolilor din judeţul Covasna şi alte linii de finanţare prin intermediul programelor „Fii activ pentru Covasna”, „Tineri pentru tineri” sau „Sănătate şi prosperitate” propunându-şi să încurajeze cooperarea tinerilor, responsabilizarea şi implicarea lor în acţiuni sociale şi educative.

Fundaţia Comunitară Covasna a fost înfiinţată la finele anului 2010 la iniţiativa a 11 fondatori – întreprinzători locali şi lideri de organizaţii civile – care şi-au propus să creeze un fond de dezvoltare a comunităţii locale şi să investească resursele în domenii importante precum educaţie, sănătate, protecţia mediului, cultură, economie şi sport, introducând astfel o nouă formă de filantropie, a „donaţiilor responsabile”. Fundaţia beneficiază de sprijin financiar şi din străinătate prin intermediul unui program naţional susţinut de Fundaţia Charles Stewart Mott, Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe şi Romanian-American Foundation.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail