Peste 350 de şoferi din judeţul Covasna au fost depistaţi în trafic fără centură de siguranţă în urma unui control efectuat de poliţişti pe parcursul săptămânii trecute.

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Covasna a declarat marţi că numărul accidentelor rutiere soldate cu morţi şi răniţi a crescut în ultimul an, iar două dintre acestea petrecute recent ar fi avut consecinţe mai puţin grave, dacă şoferii şi pasagerii ar fi purtat centuri de siguranţă.

Unul dintre accidente, soldat cu patru răniţi grav, a avut loc în urmă cu două zile pe DN 13 E între localităţile Chiuruş şi Păpăuţi, pe fondul consumului de alcool şi neadaptării vitezei la condiţiile de drum. Potrivit adjunctului şefului IJP Covasna, Silviu Stoenescu, şoferul a pierdut controlul volanului, a ieşit de pe carosabil şi s-a răsturnat pe câmp.

Cel de-al doilea accident grav, care a avut loc la ieşirea din localitatea Turia tot la sfârşitul săptămânii trecute, s-a soldat cu moartea a două adolescente de 15 ani. Silviu Stoenescu a menţionat că maşina a derapat într-un viraj şi a ieşit de pe drum, iar cele două fete care stăteau în faţă pe locul de lângă şofer au fost aruncate pe câmp şi au murit. La volan se afla o tânără în vârstă de 19 ani, sora uneia dintre victime.

„Consecinţele unui accident sunt mult mai puţin grave, dacă pasagerii poartă centurile de siguranţă”, a mai spus Silviu Stoenescu.

Potrivit acestuia, în primele opt luni din acest an în judeţul Covasna s-au înregistrat 57 de evenimente rutiere grave, iar în 44 de cazuri au fost implicaţi şoferi cu vârsta cuprinsă între 23 şi 44 de ani.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail