Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, şi preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, au fost aleşi ieri, în unanimitate, preşedinte, respectiv vicepreşedinte al Consiliului de Dezvoltare Regională (CDR) Centru, cu mandat de un an.

Cei doi au fost de altfel singurele propuneri formulate în cadrul şedinţei de constituire a CDR Centru, prima după alegerile locale din iunie. În septembrie 2011 au fost aleşi ca preşedinte, respectiv vicepreşedinte al CDR Centru, preşedinţii CJ Mureş şi Sibiu, Lokodi Edita Emoke şi Martin Bottesch, ambii nemaifiind realeşi la alegerile din 10 iunie.

Postul de preşedinte şi de vicepreşedinte al CDR Centru se deţine, prin rotaţie, de către preşedinţii de consilii judeţene, pentru un mandat de un an. Potrivit unei reglementări din 2006, s-a decis ca două judeţe să asigure pe rând, prin rotaţie, într-o perioadă de doi ani, conducerea CDR Centru, urmând ca ulterior să vină la conducere alte două judeţe.

La şedinţă au participat preşedinţi şi vicepreşedinţi ai celor şase consilii judeţene din Regiunea Centru, precum şi primarii nominalizaţi ca reprezentanţi ai municipiilor, ai oraşelor şi comunelor din fiecare judeţ.

Regiunea 7 Centru, constituită din şase judeţe, Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu, a luat fiinţă în 1998, prin Legea 151, lege ce desemnează şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru ca organism ce susţine CDR Centru în activitatea sa de dezvoltare regională. CDR Centru este o structură partenerială deliberativă cu un rol important în realizarea obiectivelor de bază ale politicii de dezvoltare regională a celor şase judeţe constitutive, precum şi în coordonarea la nivel regional a procesului de implementare a programelor de coeziune economică şi socială, finanţate prin fondurile nerambursabile ale Uniunii Europene.

În cadrul şedinţei de ieri a fost prezentat şi stadiul implementării Programului Operaţional Regional la nivelul Regiunii Centru, precum şi cel al pregătirii Regiunii Centru pentru accesarea fondurilor din noua perioadă de programare 2014-2020.

AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail