În perioada 17-19 septembrie, au loc examenele de admitere la Şcoala Populară de Arte şi Meserii din Sfântu Gheorghe, pentru anul şcolar 2012-2013.

Covăsnenii cu înclinaţii artistice, sunt aşteptaţi să se înscrie la Şcoala Populară de Arte şi Meserii din Sfântu Gheorghe.

În perioada 17-19 septembrie, între orele 15-18,  la sediul din Sfântu Gheorghe se organizează admiterea pentru specializările: canto, pian, chitară, sintetizator, vioară, saxofon, percuţie, flaut, clarinet, instrumente de suflat, pictură-desen- grafică, pictură populară pe lemn, tehnică de sunet, ansamblu vocal instrumental.

Potrivit reprezentanţilor Şcolii Populare de Artă şi Meserii din Sfântu Gheorghe, ulterior vor fi organizate examenele de admitere şi la secţiile exterioare ( din celelalte localităţi din judeţ).

În ceea ce priveşte examenul, trebuie ştiut că acesta va fi diferit de la secţie la secţie. Spre exemplu, celor care doresc să se înscrie la secţia de muzică le va fi testat auzul muzical prin diferite metode. Celor care doresc să se înscrie la balet le vor fi verificate calităţile fizice, şi aşa mai departe.

Vârsta nu contează

Un aspect important este acela că, pentru a te înscrie şi pentru a intra în contact cu minunata lume a artei nu există limită de vârstă, pentru că, după cum afirma directorul instituţiei, domnul Szilágyi Zsolt, pentru un articol publicat în ziarul nostru, „nici arta populară nu are limită de vârstă.”

Rămasă la valoarea de anul trecut, taxa de şcolarizare este de 520 lei, pe tot anul. Pentru primul an de curs taxa se plăteşte integral, însă, pentru următorii ani de studiu se poate plăti în două rate.

Şcoala Populară de Arte şi Meserii din Sfântu Gheorghe şi-a deschis porţile, pentru prima oară, în anul 1968, când s-a pornit cu 4-5 clase şi doar în Sfântu Gheorghe. În timp, profilul s-a diversificat, ajungând ca acest sistem de învăţământ cultural să aibă  foarte, foarte multe profiluri.

Pentru mai multe informaţii şi detalii despre înscrieri, cei interesaţi sunt aşteptaţi în sediul şcolii- piaţa Libertăţii 9, Sfântu Gheorghe; pot telefona la: 0267-351560, sau pot accesa pagina web: www.artecovasna.ro.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail