După ani de zile în care liniştea a pus stăpânire pe halele de producţie ale fostei Fabrici de şuruburi din Târgu Secuiesc,  acestea vor prinde viaţă odată cu deschiderea, în oraşul breslelor, a unui nou punct de lucru al societăţii „Valkes” SRL, ce se va întinde pe o suprafaţă de 7100 mp.

În această locaţie, vineri a avut loc o conferinţă de presă  în cadrul căreia directorul general al firmei, Fazakas Mihaly, însoţit de directorul operativ, Szasz Attila, de managerul grupului de firme Valid, dr. Csendes Csaba, de directorul de dezvoltare, Honesz Gyula şi de managerul general al Valkes SRL, Kese Laszlo, au prezentat toate detaliile în legătură cu viitorul proiect precum şi cu  noile oportunităţi care apar, odată cu deschiderea acestui punct de lucru. La acest eveniment de o importanţă deosebită pentru economia judeţului Covasna au luat parte şi primarul oraşului, Bokor Tibor, directorul executiv al AJOFM, Kelemen Tibor, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie, Edler Andras, primarul comunei Ghelinţa, Cseh Jozsef precum şi proprietarul fostei Fabricii de şuruburi, Erdely Ede.

Potrivit reprezentanţilor firmei Valkes, momentan se fac angajări, parte dintre viitorii salariaţi urmând să participe la un stagiu de pregătire de 7-8 săptămâni în Ungaria. Aceştia au menţionat faptul că până la sfârşitul acestui an numărul salariaţilor de la Târgu Secuiesc va ajunge la 400-500 de persoane, urmând ca numărul acestora să se mărească, în timp, până la 800-900 de angajaţi. „Cei care vor merge la practica de formare în Ungaria vor veni aici şi vor avea  rolul de instructori pentru restul angajaţilor. De aceea, trebuie să semnăm un protocol cu aceştia, deoarece după investiţia noastră în muncitorul plecat la formare, trebuie să fim siguri că nu vom fi lăsaţi  cu ochii în soare” ne-a spus directorul Fazakas Mihaly.

Prima linie de producţie va fi pusă în funcţiune începând cu luna octombrie a.c., urmând ca până la sfârşitul acestui an alte patru linii de producţie să fie amenajate în halele fostei fabrici de şuruburi din Târgu Secuiesc.

Primarul oraşului, Bokor Tibor, a declarat că deschiderea acestei unităţi de producţie reprezintă o şansă imensă pentru şomerii din localitate şi din comunele limitrofe, precum şi pentru familiile acestora care vor avea asigurat un anumit nivel de trai. „Poţi să dormi liniştit ştiind că ai locul de muncă sigur! Îţi poţi face planuri de însurătoare, îţi poţi hrăni copiii, doar pentru că ştii că a doua zi munca ta este răsplătită!” a spus edilul.

Până în prezent şi-au depus cereri de angajare un număr de 400 de persoane din Târgu Secuiesc, 40 din Covasna, 35 de la Ghelinţa şi aproape 30 din Zăbala.

Societatea Valkes, parte a grupului Valid Group Holding, firmă multinaţională cu filiale în România, Slovenia şi Croaţia, are ca obiect de activitate producţia de cablaje pentru firme producătoare de autoturisme precum şi pentru Nokia. În prezent, la fabrica din Sfântu Gheorghe îşi desfăşoară activitatea un număr de 900 de angajaţi, cărora li se adaugă alţi 60 care lucrează la  punctul de lucru din Tg. Secuiesc, unde se  ralizează bobine pentru panouri solare.

Diandra Pavel

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail