La jumătatea lunii august „Natura Parc” vine cu o surpriză şi lansează o invitaţie pentru toţi gurmanzii din judeţul Covasna, şi nu numai, care sunt invitaţi să fie prezenţi la „Festivalul racilor” ce are loc în perioada 15-19 august a.c. Acest eveniment gastronomic este organizat, pentru prima dată în România, la Natura Parc din Chichiş!
Irina Sava, reprezentanta parcului de distracţie, ne-a spus că pentru prepararea racilor, în toate variantele posibile – fripţi, prăjiţi sau asezonaţi cu sosuri şi condimente savuroase, la Natura Parc vor veni cei mai pricepuţi bucătari lipoveni în prepararea reţetelor pescăreşti, care îi vor încânta pe turiştii prezenţi cu borş de peşte la ceaun, saramură şi multe alte preparate din peşte la grătar.
Pe parcursul celor cinci zile, la Natura Parc muzica va fi şi ea la loc de cinste, la fel ca şi tombolele cu premii unde participanţii au posibilitatea să câştige un platou cu raci gata pregătiţi. De asemenea, aici va fi amenajat şi un târg de artizanat de unde se pot achiziţiona obiecte tradiţionale pregătite cu mare măiestrie de meşteri artizani din zona Transilvaniei.
Pe 15 august, de Sfânta Maria, persoanele sărbătorite care doresc să îşi petreacă onomastica la Natura Parc au parte de intrare gratuită, dar vor beneficia şi de o reducere de 30% la intrarea la piscină.
Irina Sava a menţionat faptul că pe perioada festivalului, exclusiv pentru pachetul de 5 zile/4 nopti, vor acorda o reducere de 10 % la toate structurile de cazare existente – corturile indiene, căsuţele lacustre, campare cu cortul personal sau rulota.
La jumătatea lunii iulie, două bălţi din arealul Natura Parc de la Chichiş au fost populate cu trei tone de raci din specia Astacus Leptodactylus, cunoscută pentru savoarea gustului dar şi pentru combinaţia unică de proteine, Omega 3 şi amino-acizi. Racii vii pot fi achiziţionaţi la preţuri extrem de convenabile, dar pot fi serviţi, preparaţi, şi la localurile existente la Natura Parc.
Cristina Cioba