Preşedintele PSD Covasna, Horia Grama, îl acuză pe primarul Antal Arpad  de duplicitate datorită faptului că  încearcă  să descurajeze  comuni­tatea locală să participe la referen­dumul din 29 iulie şi  susţine că UDMR  pune la cale o alianţă postelectorală cu PDL.

“Am înţeles poziţia UDMR-ului prin care  îndeamnă cetăţenii să voteze după cum le dictează conştiinţa. Însă, la nivel local, observ din partea primarului municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, o anumită duplicitate privind participarea la vot. Prin ceea ce declară, Antal Arpad încearcă cumva, mascat, să  transmită oamenilor că referendumul din 29 iulie nu este problema noastră”, a declarat Horia Grama.

Acesta a declarat că are încredere în discernă­mântul  alegătorilor din  municipiul Sfântu Gheorghe, care nu pot fi păcăliţi cu „trucuri ieftine, lansate de un partid  disperat”.

Grama le cere tuturor covăsnenilor ca pe 29 iulie să se prezinte la urne, indiferent de simpatiile politice,  pentru restabilirea „ordinii şi liniştii în România”.

“Nu există nici un motiv  pentru ca orice cetăţean, român sau maghiar, să nu-şi spună punctul de vedere şi să nu vină la vot”, a subliniat liderul PSD.

Declaraţia a fost făcută în replică la afirmaţiile liderului UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, potrivit căruia membrii de partid şi implicit comunitatea maghiarilor nu ar trebui să se implice  în campania de demitere a preşedintelui Traian Băsescu „pentru că nu este lupta maghiarilor ci a partidelor româneşti”.

Anna-Maria Chiţu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail