Ieri s-au finalizat înscrierile la Extensiunea Universitară din Sfântu Gheorghe a Univeristăţii  „Babes Bolyai” (UBB)  Cluj Napoca, urmând ca studenţii să-şi confirme locul în perioada 24-27iulie.

Din informaţiile obţinute de la secretariatul universităţii, după această primă etapă de înscrieri au rămas mai multe locuri neocupate atât la Facultatea de Stiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării cât şi la Facultatea de Ştiinţe şi Ingineria Mediului.

Reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior din municipiul reşedinţă de judeţ nutresc speranţa că acestea se vor ocupa la cea de-a doua sesiune de înscrieri, ce va avea loc între 10 şi 14 septembrie a.c.

Potrivit acestora, principala cauză o reprezintă promovabilitatea foarte redusă la examenul de Bacalaureat, dar şi faptul că specialităţile din cadrul Universităţilor din România, pentru care pot opta proaspeţii absolvenţi, nu sunt corelate cu necesarul de forţă de muncă din ţara noastră.

Pentru viitorul an universitar, Extensiunea din Sfântu Gheorghe a UBB pune la dispoziţia viitorilor studenţi un număr de 28 de locuri fără taxă, la linia română şi 50 de locuri fără taxă, la linia maghiară. Restul doritorilor se pot înscrie pe cele 117 locuri de la secţia română şi cele  115 locuri de la linia maghiară, care nu sunt bugetate.

Cristina Cioba

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail