Luni dimineaţă, poliţiştii de la Secţia 1 Poliţie Rurală Sfântu Gheorghe au fost sesizaţi de un cetăţean din Chilieni despre faptul că persoane necunoscute au sustras cablul telefonic de pe tronsonul Ozun – Sântionlunca.

Cu ocazia efectuării cercetării locului faptei, poliţiştii au constatat că 885 m de cablu din cupru multifilar a fost secţionat şi sustras de pe tronsonul de telefonie fixă situat în comuna Ozun, între localităţile Ozun-Sântionlunca. Poliţiştii de la Secţia 1 Poliţie Rurală Sfântu Gheorghe continuă cercetările pentru identificarea autorilor.

Hoţi „fără Dumnezeu”

În seara aceleiaşi zile, Poliţia Municipiului Sfântu Gheorghe a fost sesizată printr-un apel telefonic prin Sistemul Naţional Unic al Apelurilor de Urgenţă112 despre faptul că persoane necunoscute intenţionează să sustragă bucăţi de tablă din curtea Catedralei Ortodoxe.

În baza sesizării, o patrulă de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Municipiului Sfântu Gheorghe s-a deplasat la faţa locului unde i-a identificat pe N. Adrian Alexandru de 28 ani, domiciliat în mun. Sfântu Gheorghe, şi  pe G. G., de 17 ani, domiciliată în mun. Târgu Secuiesc, care au sustras din curtea Catedralei Ortodoxe cantitatea de aproximativ 39 kg. tablă provenită de la acoperiş. Prejudiciul a fost recuperat şi urmează să fie predat părţii vătămate.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Şi-a vrut căruţa înapoi

Luni după-amiază, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Târgu Secuiesc s-au  sesizat cu privire la faptul că duminică, în jurul orelor 16.00,  G. Elvis, de 25 ani, fără ocupaţie, domiciliat în comuna Breţcu, a pătruns în curtea Primăriei Breţcu pe poarta de acces, care era închisă  dar neasigurată, de unde a sustras căruţa ce-i aparţinea, dar care fusese indispionibilizată, în aceeaşi zi,  în urma constatării unei infracțiuni de furt de lucernă comisă de acesta.

Prejudiciul este de 500  lei.

(IPJ Covasna)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail