Poliţiştii locali din  Sfântu Gheorghe efectuează zilnic, prin sondaj, controale în zona pieţelor agroalimentare din oraş, în vederea prevenirii şi combaterii actelor de comerţ neautorizat.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Covasna, Andrea Buzsi, până  în acest moment poliţiştii nu au identificat  persoane care să comercialize legume şi fructe “la negru”. Aceasta a precizat că în urma acestor controale  s-a constatat  faptul  că persoanele care desfăşoară acte de comerţ  îşi desfăşoară activitatea  fie ca asociaţii familiale sau pe baza  certificatelor  de producător .

Ocazional, la intrările şi ieşirile din pieţe oamenii legii  surprind persoane din localităţile limitrofe, cu precădere din comuna Vâlcele, care oferă spre vânzare  ciuperci, fructe de pădure şi plante medicinale,  fără acte de provenienţă, motiv pentru care au fost amendaţi.

În ultimele două luni, poliţiştii au aplicat 7 sancţiuni contravenţionale la Legea privind combaterea actelor ilegale de comerţ, în valoare totală de 1600 lei, şi au confiscat produse în valoare de 450 lei.

Anna-Maria Chiţu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail