Două bălţi din arealul Natura Parc de la Chichiş vor fi populate cu raci, la jumătatea acestei luni, ziua de sâmbătă, 15 iulie, urmând să marcheze deschiderea celei mai mari crescătorii de crustacee din România.
Reprezentanta Natura Parc, Irina Sava, menţionează faptul că bălţile vor fi populate cu specia Astacus Leptodactylus, cunoscută pentru savoarea gustului dar şi pentru combinaţia unică de proteine, Omega 3 şi amino-acizi.
Potrivit acesteia, racii vii vor putea fi achiziţionaţi la preţuri extrem de convenabile, dar vor putea fi serviţi şi la localurile existente la Natura Parc. „Oferta Natura Parc este de nerefuzat! Un platou de raci, de 1 kg, gata pregătiţi pentru două persoane, va costa doar 35 de lei. Pur şi simplu fierţi cu buchete mari de mărar proaspăt şi presărat cu sare, această reţetă merge cel mai bine cu berea. Preparatele cu raci sunt o delicatesă în gastronomia internaţională, aceştia reprezentând o hrană cu aport scăzut de grăsimi, consumul zilnic fiind un beneficiu pentru sănătate” a precizat Irina Sava.
Festivalul racilor, în august
Acesta ne-a mai spus că în perioada 15-19 august, la Natura Parc se va organiza „Festivalul racilor” în cadrul cărui „racii vor fi vedete” – fierţi, prăjiţi sau asezonaţi cu diferite sosuri şi condimente. Pe parcursul festivalului se vor derula mai multe concursuri cum ar fi „cea mai mare captură a zilei” şi „cel mai gustos preparat”. „Festivalul Racilor va fi o sărbătoare cu divertisment, concursul „Raliul Racilor” :), „muzică şi multe alte surprize” a conchis reprezentanta Natura Parc, Irina Sava.
Anna-Maria Chiţu