Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna a trans­mis membrilor şi tuturor antreprenorilor din judeţ  invitaţia de a participa, în următoarea perioadă, la trei evenimente importante.

În realizarea misiunii sale privind sprijinirea mediului de afaceri, de a-şi internaţionaliza activităţile, de a contribui la atragerea de investiţii în zonă, dar având în vedere şi realitatea economică conform căreia situaţia de criză din Europa impune abordarea de noi pieţe externe, în afara UE, pentru a da şansa relansării economice, CCI Covasna a transmis membrilor şi tuturor antreprenorilor din judeţ invitaţia de a participa la trei evenimente majore ce vor avea loc în perioada următoare.

♦ Astfel, CCI Covasna, în colaborare cu Camera bilaterală România-Croaţia a invitat firmele covăsnene, inclusiv pe cele care nu sunt membre ale organizaţiei,  la  Forumul de Afaceri România-Croaţia ce este  organizat la Bucureşti, la Camera de Comerţ şi Industrie a României, în cursul zilei de astăzi.

Potrivit unui comunicat de presă trasmis redacţiei noastre, de reprezentanţii CCI Covasna, Forumul de Afaceri cuprinde o sesiune plenară, în prezenţa înalţilor oficiali români şi croaţi, cuvântări privind aspectele economice din cele două state, precum şi întâlniri bilaterale între firmele participante, pe sectoare de interes comun.

„Lista delegaţiei de oameni de afaceri din Croaţia, domeniile de activitate şi de interes au fost comunicate membrilor Camerei şi pot fi consultate la sediul organizaţiei de celelalte firme interesate, unde au la dispoziţie şi lista firmelor croate, domeniile de interes,” se arată în comunicat.

♦ În plus, Camera de Comerţ şi Industrie Covasna în colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie Bucureşti, îi invită pe oamenii de afaceri din judeţul Covasna la Forumul de investiţii – „Implicarea Chinei în Dezvoltarea regiunii Dunării” ce va avea loc în perioada 9-10 iulie a.c.,  la Bucureşti.

Forumul  ce este organizat sub înaltul patronaj al Ministerului Afacerilor Externe, reuneşte investitori chinezi şi proiecte economice din regiunea Dunării.

Potrivit sursei citate, evenimentul are drep scop  promovarea  proiectelor de investiţii din spaţiul dunărean, potenţialilor parteneri strategici din R.P. Chineză. În calitate de membru fondator al Asociaţiei Camerelor de Comerţ Dunărene (DCCA), Camera de Comerţ şi Industrie Bucureşti va organiza acest forum alături de Consiliul Chinez pentru Promovarea Comerţului Internaţional (CCPIT – Beijing).

Această iniţiativă va promova mediul investiţional, legislaţia specifică şi avantajele oferite investitorilor străini de regiunea dunăreană, şi, totodată va reuni oficiali şi reprezentanţi ai comunităţilor de afaceri din RP China şi Regiunea Dunării pentru identificarea unor noi oportunităţi de colaborare dintre cele două macroregiuni, acordând o atenţie specială agriculturii, infrastructurii, energiei, educaţiei şi cercetării, investiţiilor, comerţului şi turismului, sectoarelor bancar şi IT&C.

Printre participanţi se regăsesc: companii chineze interesate în stabilirea de parteneriate în zona dunăreană; companii  şi iniţiatori de proiecte conexe celor patru axe fundamentale ale Strategiei Dunării; reprezentanţi ai unor instituţii de decizie din China (Beijing Investment Promotion Bureau, Organization Department of Beijing Municipal Committee, Investment Promotion Office of Fangshan District); oficiali guvernamentali şi ai Comisiei Europene; oficiali ai Ambasadei Chinei la Bucureşti şi instituţii din ţările membre ale Asociaţiei Camerelor de Comerţ Dunărene (România, Austria, Croaţia, Ungaria, Serbia şi Bulgaria).

♦ De asemenea, CCI Covasna, în colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie şi Agricultură Vrancea, invită operatorii economici interesaţi să participe la o misiune economică în SUA, în perioada 24 august – 4 septembrie 2012.

În funcţie de alegerea şi interesul manifestat de persoanele sau companiile participante, se vor stabili, ulterior, opţiunile de participare, întâlnirile cu partenerii din SUA, cu Camerele de Comerţ din zonele de interes.

Firmele interesate de oportunităţile de internaţionale a afacerilor, altele decât cele membre ale CCI Covasna, pot primi informaţii suplimentare de la reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna.

Ana-Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail