La sfârşitul săptămânii trecute, pe şoselele judeţului Covasna s-au înregistrat cinci accidente rutiere din care au rezultat mai mulţi răniţi, unii destul de grav.

Primul accident rutier s-a produs în dimineaţa zilei de vineri. La ora 07.35, personal medical de la Secţia de Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean din  Sf. Gheorghe a sesizat dispeceratul IPJ Covasna despre faptul că la secţie s-a prezentat un bărbat care declară faptul că a fost victima unui accident de circulaţie.

În baza sesizării, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Sf. Gheorghe s-au deplasat  la secţia Urgenţe a spitalului, unde au constatat că victima accidentului se afla la Radiologie pentru investigaţii de specialitate. Victima a fost testată cu aparatul etilo-test, rezultatul fiind negativ. Când a ieşit din secţia Radiologie, s-a constatat că acesta a suferit vătămări corporale grave.

Victima a declarat poliţiştilor că în timp ce conducea un autoturism pe str. Principală din localitatea Calnic, a pierdut controlul volanului şi s-a tamponat cu un stâlp.

În după-amiaza aceleiaşi zile, pe D.J.121A, în localitatea Boroşneu Mic, s-a produs un alt eveniment rutier.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului rezultă că B. Sandor de 24 ani, din Boroşneu Mic, în timp ce conducea o căruţă,  sub influenţa băuturilor alcoolice, a intrat de pe un drum de câmp, pe D.J.121A, s-a deplasat pe mijlocul drumului şi a acroşat o autoutilitară care circula regulamentar, din sens invers. În urma impactului, B. Sandor s-a dezechilibrat, a căzut din căruţă  şi s-a rănit grav.

Atât conducătorul auto cât şi căruţaşul au fost conduşi la Spitalul Judeţean Sf. Gheorghe unde li s-au recoltat probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Ulterior, victima a fost  transferată la Spitalul Judeţean Braşov.

Sâmbătă după-masă, V. David, de 19 ani, domiciliat în municipiul Braşov, în timp ce conducea un autoturism pe DN12, dinspre municipiul Sf. Gheorghe spre Miercurea-Ciuc, pe fondul lipsei de experienţă în conducere, nu a redus suficient viteza de deplasare într-o curbă la stânga, autoturismul a lovit parapetul de protecţie din partea dreaptă a drumului, după care s-a răsturnat pe partea dreaptă a carosabilului.

Din accident a rezultat rănirea uşoară a două pasagere care călătoreau pe bancheta din spate, fără să-şi fi cuplat centurile de siguranţă.

Conducătorul auto şi pasagerul din dreapta faţă, care aveau cuplate centurile de siguranţă, nu au suferit vătămări.

Duminică, pe DN 11, în localitatea Moacşa, s-a produs un accident rutier cu victime. Din primele cercetări efectuate a faţa locului rezultă că E. Pal, de 36 de ani, domiciliat în comuna Ozun, în timp ce circula cu un moped din direcţia Braşov – Tg. Secuiesc, pe raza localităţii Moacşa, la intersecţia cu DJ 121A, a efectuat un viraj la stânga fără a acorda prioritate de dreapta unui autoturism condus de T. Constantin, de 26 ani, domiciliat în oraşul Avrig, judeţul Sibiu, şi a intrat în coliziune cu autoturismul.

Din accident a rezultat rănirea uşoară a conducătorului mopedului.

Un eveniment rutier s-a produs  şi ieri noapte, la ora 02:48, pe DN 11, în  comuna Moacşa. Din primele cercetări efectuate la faţa locului rezultă că P.-E. Ion, de 58 de ani, domiciliat în oraşul Horezu, judeţul Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Tg. Secuiesc – Braşov, în localitatea Moacşa i-a sărit în faţă un cal nesupravegheat, dintr-un şanţ, lovind partea din faţă a autoturismului.

Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto şi a pasagerei aflată pe locul din dreapta faţă.

În toate cazurile, poliţiştii rutieri continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi condiţiilor în care sau produs evenimentele.

(IPJ Covasna)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail