Ultima probă de evaluare a competenţelor lingvistice din cadrul acestei sesiuni a examenului de bacalaureat, proba C – la limba modernă, s-a încheiat fară nici un  incident, dar cu multe absenţe.

Potrivit datelor primite de la inspectorul şcolar Farkas Csaba Istvan, din cei 1997 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea probei de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare într-o limbă modernă, 1936 s-au prezentat la examen.

Cei mai mulţi absolvenţi de liceu au susţinut proba C la limba engleză, unde au fost 1.788 de candidaţi înscrişi, 51  neprezentându-se la examen. La limba franceză s-au înscris 41 de candidaţi,  din care opt au absentat,  la limba germană 165, din care doi au ales să nu semai prezinte la examen. Trei absolvenţi covăsneni au optat să dea examen la limba spaniolă. Candidaţii care s-au prezentat la toate cele trei, respectiv patru (în cazul celor care au învăţat în limba maternă) probe de evaluare a competenţelor, intră astăzi în focul  adevăratelor probe de bacalaureat, cele scrise, cu proba scrisă la limba şi literatura română.

Fără copiuţe la examnenele scrise

Farkas Csaba Istvan susţine că  pentru probele scrise au fost asigurate deja, din fonduri proprii, camerele de supraveghere pentru sălile de examen. „Unele şcoli au chiar camere video, altele doar camere web. Cert este că nu avem nicio sală unde să nu fie supraveghere video”, ne-a declarat Farkas Csaba Istvan.

Anna-Maria Chiţu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail