Pentru perioada următoare, angajatorii din Spaţiul Economic European oferă 80 de locuri de muncă, prin intermediul reţelei EURES, pentru care pot opta şi românii dornici să lucreze în străinătate. Danemarca este ţara care oferă cele mai multe job-uri dar cei ce îndeplinesc condiţiile impuse pot munci şi în Austria, Germania, Norvegia sau Slovenia.  

Astfel, în Austria sunt disponibile  20 de locuri de muncă pentru drujbişti, cu experienţă minimum 2 ani şi cunoştinţe de limba germană (mediu – avansat), acestora oferindu-li-se contract pe 6 luni. Data limită a ofertei este 15 iulie 2012.

Danemarca oferă 30 de locuri pentru lucrători stagiari calificaţi în fermă de animale, absolvenţi ai unei şcoli de profil promoţia 2011-2012, cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, care au  cunoştinţe foarte bune de limba engleză. Cei selectaţi vor fi angajaţi cu contract de muncă  pe perioadă determinată. Data limită a ofertei este 15 septembrie a.c. Totodată, în această ţară  este disponibil şi un post de medic psihiatru, pentru care se poate  aplica până în data de 14 iunie 2012.

Românii pot opta să lucreze şi în Norvegia unde se caută 10 ingineri de proces ce trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:  master în chimie, minimum 5 ani experienţă în domeniu şi cunoştinţe de limba engleză. Data limită de depunere a CV-urilor este 1 iulie. De asemenea, angajatorii norvegieni pun la dispoziţia celor ce doresc să lucreze în străinătate  şi 10 posturi pentru sudori cu experienţă în şantiere navale, certificat de calificare pentru grupa 8 şi cunoştinţe de limba engleză. Oferta expiră la data de 30 iunie 2012.

Slovenia oferă doar un post de medic stomatolog  care trebuie să aibă minimum 1 an experienţă, permis de conducere auto şi cunoştinţe avansate de limba slovenă. Data limită de înscriere este 21 iunie 2012.

Germania aşteaptă înscrieri, până pe data de 30 iunie a.c, pentru următoarele posturi: 1 proiectant electrotehnic, 1 programator, 1 programator roboţi, 1 manager de proiect, 1 manager şantier construcţii şi 1 proiectant mecanică. De asemenea, sunt oferite şi două posturi de asistent medical generalist, care pot aplica până la data de 31 octombrie 2012.
Oferta completă se poate consulta pe site-ul ANOFM, pagina EURES, http://eures.anofm.ro/

Anna-Maria Chiţu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail