Opt poliţişti din Mureş vor participa, în luna octombrie, la examinarea absolvenţilor şcolilor de şoferi din judeţul Covasna, pentru a ajuta angajaţii Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor şi a reduce termenul de aşteptare dintre proba teoretică şi cea practică, informează Instituţia Prefectului.

Potrivit sursei citate, Serviciul de Permise şi Înmatriculări Covasna se confruntă cu lipsă de personal, iar din acest motiv programările pentru proba practică s-au întins pe durata mai multor luni.

Poliţiştii mureşeni vor veni la Sfântu Gheorghe pentru două zile, timp în care, împreună cu colegii din judeţul Covasna, vor examina 250 de candidaţi.

„În data de 9-10 octombrie se va organiza la Sfântu Gheorghe examinarea a 250 de persoane la proba practică a examenului pentru obţinerea permisului de conducere auto, prin suplimentarea efectivelor colectivului de lucru cu opt poliţişti din judeţul Mureş. Candidaţii interesaţi se pot prezenta în vederea reprogramării, sâmbătă, 2 octombrie, între orele 8,30 şi 15,00, la sediul Serviciului de Permise şi Înmatriculări din strada Kos Karoly 21-23 din Sfântu Gheorghe, având asupra lor dosarul complet şi actul de identitate”, precizează reprezentanţii Prefecturii.

Prefectul judeţului Covasna, Raduly Istvan a declarat recent, într-o conferinţă de presă, că doar 8 din cele 12 posturi aflate în schema Serviciului de Permise şi Înmatriculări sunt ocupate şi doar 4 angajaţi au drept de examinare, fiind posibil să fie testaţi, în medie, maximum 90 de persoane săptămânal.

Astfel, în municipiul Sfântu Gheorghe, termenul de aşteptare pentru proba practică ajunsese, în urmă cu o săptămână, la 3 luni -3 luni şi jumătate, iar la Târgu Secuiesc între 4 luni şi 4 luni şi jumătate.

Pentru rezolvarea situaţiei, la propunerea şefului Serviciului, Rico Racoviţă, s-a solicitat sprijinul poliţiştilor din judeţul Vaslui, iar cu ajutorul a şase poliţişti, care au venit pentru două zile în judeţul Covasna, s-a reuşit examinarea a 216 candidaţi.

Prefectul a spus că în luna octombrie sunt aşteptaţi să sosească şi opt poliţişti din judeţul Bacău pentru a sprijini echipa de examinare.

Conform acestuia, la ora actuală mai sunt aproximativ 1.000 de dosare de examinare, însă, datorită ajutorului primit, termenul de aşteptare a scăzut cu circa 2 luni, din octombrie se va reduce la o lună, iar în noiembrie se va ajunge la zi.

„Deci, la ora actuală, perioada de aşteptare la nivelul judeţului este de două luni de zile, din octombrie, după ce o să fie încă un val de examinare, ajungem la o lună de aşteptare, iar din noiembrie o să fim la zi”, a declarat Raduly Istvan.

Acesta a mai menţionat că, în scurt timp, alţi doi angajaţi ai Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto Covasna vor pleca, unul în judeţul Harghita şi celălalt se va pensiona, însă urmează să fie scoase la concurs patru posturi vacante.

 

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail