Pentru marcarea “Zilei Mondiale fără Tutun“, Agenţia Naţională Antidrog lansează campania de prevenire sub sloganul „STOP INTERVENŢIEI INDUSTRIEI TUTUNULUI !”

Agenţia Naţională Antidrog foloseşte acest prilej pentru a iniţia campania  de informare şi sensibilizare asupra riscurilor consumului de tutun, dar şi de promovare a prevederilor Convenţiei Cadru asupra Tutunului, campanie denumită generic “Stop interveţiei industriei tutunului !”.  Prin activităţile de informare asupra riscurilor consumului de tutun şi de formare de abilităţi de viaţă sănătoase, ne vom adresa, în primul rînd categoriei de vârstă mai vulnerabilă la consumul de tutun, inclusiv la fumatul pasiv : adolescenţilor şi tinerilor, şi ca un proiect pilot – preşcolarilor.

În acest an, Organizaţia Mondială a Sănătăţii  a stabilit  ca obiectiv pentru marcarea Zilei Mondiale Fără Tutun- 31 mai 2012 – contracararea  încercărilor industriei tutunului de a submina Convenţia-cadru a OMS privind controlul tutunului.  Acţiunile zilei de azi  vor încerca să atragă atenţia factorilor politici de decizie şi opiniei publice asupra tacticilor de intimidare ale industriei tutunului, în vederea controlului consumului de tutun, la nivel mondial.

În vederea menţinerii la un nivel scăzut a consumului de tutun în rândul copiilor şi tinerilor, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Covasna, continuă campaniile de prevenire a consumului de tutun.

Acţiuni în judeţul Covasna

Astfel, astăzi, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Covasna organizează,  în colaborare cu Grădiniţa nr. 6 din Sfîntu Gheorghe, activitatea de informare – educare – conştientizare „Mic, mic dar voinic”. Cu această ocazie se vor desfăşura mai multe concursuri de desen, precum şi activităţi de dezvoltare a competenţelor emoţionale. Câştigătorii vor fi premiaţi cu cupe şi diplome. Vrem să începem cu o vîrstă fragedă pentru că este mai uşor să formăm abilităţi de refuz. Vrem să imprimăm acest mesaj astfel încât copii să poată spune nu. Aceştia vor învăţa într-o manieră creativă, prin desene şi diferite alte activităţi, despre fumat.   De asemenea, specialiştii CPECA Covasna vor derula alte activităţi de prevenire a consumului de tutun în rândul elevilor din municipiul Sfîntu Gheorghe.

Insp. spec. prev. crim. Liliana Lazea,

Coordonator CPECA Covasna

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail