Un bărbat în vârstă de 79 de ani şi un copil de 6 ani au fost surprinşi şi loviţi de autovehicule în timp ce traversau drumul prin loc nepermis. Cele două victime au scăpat cu răni relativ uşoare.

Primul accident a avut loc marţi, 29 mai, în jurul orei 11.00. Poliţiştii de la Biroul Rutier Sf. Gheorghe au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 din municipiul reşedinţă de judeţ s-a produs un accident rutier cu victimă.

În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului şi, în urma primelor constatări, au stabilit că K. Ladislau, de 67 ani, localnic, în timp ce conducea un autoturism pe str. 1 Decembrie 1918, din direcţia Centru către Gară, după o trecere pentru pietoni a surprins şi a accidentat uşor un bărbat de 79 ani, din comuna Malnaş, care a traversat strada prin loc nepermis şi fără să se asigure.

Conducătorul auto şi pietonul au fost testaţi cu aparatul etilo-test, rezultatul fiind negativ.

Al doilea accident s-a petrecut tot marţi, la ora 12.03, pe D.N.10, în comuna Sita Buzăului.

Sesizaţi printr-un apel la 112, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi, în urma primelor verificări, au stabilit că C. Adrian, de 37 ani, domiciliat în municipiul Braşov, posesor al permisului de conducere categoria”B”, din anul 2004, în timp ce conducea un autoturism pe D.N.10, din direcţia Buzău către Braşov, la km 107+150m, a accidentat un minor în vârstă de 6 ani, care se angajase în traversarea drumului prin loc nepermis şi fără să se asigure.

În încercarea de a evita accidentul, conducătorul auto a virat dreapta şi a frânat, minorul lovindu-se de oglinda stângă.

Conducătorul auto a urcat minorul în autoturismul propriu si l-a transportat la Spitalul Întorsura Buzăului, unde a fost diagnosticat cu traumatism cranio-facial minor, fiind transportat ulterior la Spitalul Judeţean Sfântu Gheorghe, pentru investigaţii suplimentare.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilo-test, rezultatul fiind negativ.

În ambele cazuri, poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi condiţiilor în care s-au produs evenimentele rutiere.

IPJ Covasna

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail